Geçen hafta yaşamını yitiren Kraliçe II. Elizabeth'in cenaze törenine Türkiye'den kimin katılacağı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Gidebilirim' dediği İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in cenaze töreninde Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu temsil edecek. 


"TEMSİLEN BEN KATILACAĞIM"
Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu, 19 Eylül'de İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenecek olan II. Elizabeth'in cenaze törenine Türkiye'yi temsilen kendisinin katılacağını duyurdu. 

Çavuşoğlu, "Kraliçe 2. Elizabeth'in cenazesine Türkiye'yi temsilen ben katılacağım" dedi.

ERDOĞAN 'GİDEBİLİRİM' DEMİŞTİ
Birkaç gün önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenine katılacak mısınız" sorusuna da yanıt vermişti. 

Erdoğan yanıtında, “Taziye mesajımızı sosyal medyadan gönderdik. Tabii bizim de programlar vesaire var. Eğer programlar el verirse merasime katılmayı düşünüyorum. Ama bütün mesele bizim de kendi programlarımızla beraber bunu denk getirebilmek. Çünkü tanımadığım birisi değil. Buckingham Sarayı'nda iki kez görüşmemiz oldu. Temenni ederim ki fırsat bulursak biz de bu merasimde bulunmak isteriz” ifadelerini kullanmıştı. 

Editör: TE Bilişim