Esenyurt Devlet hastanesinde Öldürülen Sağlık şehidimiz güvenlik görevlisi Tuğrul OKUDAN ile ilgili Ege Üniversitesi Hastanesi önünde basın açıklaması yapıldı.


BİRLİK SAĞLIK SEN, TÜRK SAĞLIK SEN, SES, GENEL SAĞLIK İŞ, HEP SEN ve Türkiye Sağlık İşçileri sendikasının katıldığı, basın açıklamasında BİRLİK SAĞLIK SEN Genel Başkanı Ahmet DOĞRUYOL sağlıkta şiddetle ilgili caydırıcı cezaların verilmediği sürece sağlıkta şiddetin devam edeceğini vurgulayarak; “27 ve 11 sabıkası olan insanların toplum içinde gelinmelerinin sonucunda 1,5 aylık evli genç bir kardeşimizi kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. sağlık hizmetleri sunumunun vatandaş memnuniyeti üzerinden sunularak, sağlık çalışanlarımızın haklarının unutulması, görmezden gelinmesi, sağlık çalışanlarının problemleri karşısında bilmem, görmem, duymam diyerek, tedbir almayıp, sağlıkta şiddet yasasını etkin hale getirmeyip, üç maymunu oynayanlarında öldürülen sağlık çalışanlarımızın ölümünde payları bardır” dedi. 
Sebep her ne olursa olsun şiddetin hiç bir şeklinin kabul edilemeyeceğini de değinen Doğruyol; hayatı, önce insan diyerek bakmak gerektiğini, sağlık çalışanlarımızında, bu ülkenin vatandaşları olduğunu, her birinin de ailelerinin olduğunu, sevenlerinin olduğunu unutmamak gerekir dedi. Doğruyol her türlü şiddete  karşı olduklarını, çıkarılmayan geciktirilen yasaların geciktirilme gerekçesinin vatandaş memnuniyetini sağlamak, vatandaş şikayetlerini azaltmak İçin çıkarılmadığını ya da geciktirildiğini,  sağlık hizmetleri sunumu üzerinden siyasi rant elde etme gayretinden bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti. 
Öldürülen güvenlik görevlisi Tuğrul kardeşimize Allah tan rahmet geride kalanlara sabır ve metanet diliyorum diyen Doğruyol, şifa veren ellere şiddet kabul edilemez'' dedi.

Editör: TE Bilişim