320 binden fazla medya çalışanını temsil eden EFJ başkanlığına Hırvatistan’dan Maja Sever, başkan yardımcılığına ise Türkiye Gazeteciler Sendikası yöneticisi Mustafa Kuleli seçildi.
Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ)'nin İzmir’de düzenlenen genel kurulu bugün sona ererken yeni yönetim de belirlendi. Alsancak’taki tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapılan oylamadan tarihi bir sonuç çıktı.

EFJ’nin yeni başkanı seçilen Hırvat gazeteci Maja Sever, “Bu benim için büyük bir onur. Bağımsız, güçlü ve profesyonel gazetecilik için mücadele etmeye devam edeceğiz. Herkese teşekkürler” dedi.

EFJ tarihinin ilk Türk başkan yardımcısı seçilen TGS yöneticisi Mustafa Kuleli ise şu ifadeleri kullandı: "Avrupa’nın en büyük gazetecilik örgütünün yönetiminde bana bu önemli görevi veren EFJ delegelerine teşekkür ederim. Bu sorumluluğu, gazetecilerin sosyal ve mesleki hakları için uzun yıllardır başarıyla mücadele eden, basın özgürlüğünün tüm dünyada önde gelen savunucularından olan EFJ adına yeni dönemde daha da büyük bir şevk ve cesaretle ifa edeceğiz. 
Gazeteciliğin tüm dünyada bir yandan sayısız tehdit, bir yandan da benzersiz fırsatlarla karşı karşıya olduğu bu dönemde EFJ olarak atacağımız adımlar, mesleğimizin geleceğe taşınmasında belirleyici olacak. Üyemiz olan sendikalar ve meslek örgütleri yoluyla dayanışmayı pekiştirecek; nitelikli, bağımsız ve çoğulcu bir medya ortamını tüm Avrupa’da yaratıp dünyaya ilham kaynağı olacağız."

ÜYELER

Yeni dönemde EFJ Yönetim Kurulu’na ise şu üyeler seçildi:

Andrea Roth, Almanya
Anna Del Freo, İtalya
Marta Barcenilla Escano, İspanya
Pablo Aiquel, Fransa
Allan Boye Thulstrup, Danimarka
Martine Simonis, Belçika
Tim Dawson, İngiltere
 

EFJ’nin İzmir’deki kongresi dün başlamıştı. Genel kuruldaki konuşma ve sunumların yanı sıra, etkinliğe paralel olarak “Yerel Medya Zirvesi” düzenlenmişti.

Paris, Viyana, Atina gibi aday şehirleri geride bırakarak #EFJ2022’nin ev sahibi olarak seçilen İzmir, iki gün boyunca Avrupa’nın 45 ülkesinden 100’ü aşkın gazeteciyi ve Türkiye’nin 50 şehrinden onlarca basın meslek örgütü temsilcisini ağırladı.

Editör: TE Bilişim