Kamuoyu araştırmacısı ve Siyasal İletişim Uzmanı Dr. İbrahim Uslu, Türkiye’nin ekonomi alanında gündemini ele aldı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz indirimini eleştiren Uslu, piyasalara etkisini değerlendirdi.


Bölgenin Tek Radyosu Radyo Ege siyasetin de nabzını tutmaya devam ediyor. Radyo Ege’de Balamir Yıldız’ın sunduğu Yol Saati siyaset alanında uzman olan, kamuoyu araştırmacısı ve Siyasal İletişim Uzmanı Dr. İbrahim Uslu açıklamalarda bulundu. Merkez Bankası’nın faiz indirimi konusunda konuşan Uslu; ‘’ Yüzde seksen enflasyon olan bir ülkede faizin yüzde 13-14 olması hiç mantıklı değildir. Paranızı tasarruf ederseniz bir yıl içerisinde yüzde 65 civarında paranız değer kaybediyor. İnsanların parasını harcaması gerekli ya da faizden daha çok gelir elde edebileceği organlara yatırması gereklidir. Hükümet faiz düşürerek güçlü olduğu imajı yaratmaya çalışıyor. Ekonominin aktörlerine bu durumu yaratmaya çalışıyor. Kredilere başvurduğu zaman insanlar faiz oranlarının yüksekliğine bakarak ekonomiyi kendi gözleri ile görebilir.’’ açıklamasında bulundu.


RUSYA’NIN İSTEKLERİ BİTMEDEN BARIŞ OLMAZ
Üçlü zirve hakkında konuşan Uslu; ‘’ Erdoğan, Gueteres ve Zelenski’nin toplantısı olumlu bir adımdır. Dünyanın mağdur olmamasına yönelik atımlar attılar. Tahıl koridoru buna iyi bir örnektir. Barış için Ukrayna’nın yarısını isteyen bir Rusya var. Rusya savaşı sürdüremeyecek kadar ekonomik krizler yaşarsa barış olabilir. Rusya-Ukrayna savaşında barış olacağını düşünmüyorum. Ukrayna’nın yarısını alsa bile NATO üyeliğine onay vermeyeceğini açıkladı. Afganistan’da savaş ekonomik sebepler ile bitmişti. Aynı şekilde Ukrayna savaşı da ekonomik sebeplerden ötürü bitebilir. Bu savaşın bitmesi konusunda adımlarımız olacaktır. Ancak Rusya’nın istekleri bitmeden bizim adımlarımız yetersiz kalacaktır’’ dedi. 

Editör: TE Bilişim