Kamuoyu araştırmacısı ve Siyasal İletişim Uzmanı Dr. İbrahim Uslu, ülke gündemi ve küresel olayları ele aldı.

Bölgenin Tek Radyosu Radyo Ege siyasetin de nabzını tutmaya devam ediyor. Radyo Ege’de Balamir Yıldız’ın sunduğu Yol Saati siyaset alanında uzman olan, kamuoyu araştırmacısı ve Siyasal İletişim Uzmanı Dr. İbrahim Uslu açıklamalarda bulundu. 


Kemal Kılıçdaroğlu’na yöneltilen Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu önünüze gelse tercihiniz nasıl olur sorusu üzerine konuşan Uslu; ‘’ Karşılıklı siyasi nezaket ve uzlaşma ile en doğru adaya karar verilir. Partililer tek bir aday üzerine diretme yaparsa ortak noktada birleşilemez. Esas olan uzlaşmadır. Ortak adayın çıkabiliyor olması en önemli olaydır. Önemli olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı ortak aday çıkarılmasıdır. Seçmen için de Erdoğan’a karşı ortak bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarılması önemlidir.’’ dedi.


ALTILI MASA DEMOKRASİ TARİHİMİZDE BİR İLK
''Her partinin seçim vaatleri vardır. Altı partinin katılımı ile protokol hazırlanacaktır. Her partinin görev listesi olacak ve seçim kampanyalarında bunlar halka anlatılacaktır. Demokrasi tarihimizde altı lider bir araya ilk kez geldi. Masadaki her lider devamlı şekilde birlikte hareket ettiler. Dolayısıyla işin en önemli kısmı olan birlikte hareket edebilmeyi başardılar. Seçim yasası ile ilgili sorunları var. Bunlar da çözüme kavuşacaktır. '' 


İTTİFAKLARIN SAVAŞINI İZLEYECEĞİZ
Sosyalist partilerden oluşan bir ittifakın daha oluştuğunu aktaran Uslu; ‘’ HDP ve altı partiden oluşan ittifak eylül ayının ilk haftasında açıklanacaktır. Sadece Cumhur ve Millet ittifakı olmayacak. Dört ittifakın yanında olmayan partilerde ittifak kuracaktır. Toplamda beş ittifak ile seçimlere gireceğiz. Seçimler çok zorlu geçecek. ‘’ açıklamasında bulundu.


D’HONDT SİSTEMİ MİLLETVEKİLİ SAYILARINI BELİRLEYECEK
Tek listeden seçim listelerine gidileceğini aktaran Uslu ‘’ Milletvekilleri dağılım sistemi olan D’hondt sistemi ile seçimlere gidilecektir. Seçimde iş birliği yapan ittifaklar bu sistem ile daha kazançlı olacaktır. Seçim mühendisliği çalışması ile daha çok milletvekili çıkarma çalışmaları olacaktır.’’ dedi.


SÜPER GÜÇLERİN SAVAŞI VAR OLMA MÜCADELESİ OLACAK
Tayvan ve Çin arasındaki gerilim ile ilgili konuşan Uslu; ‘’ ABD ve Çin gibi iki süper gücün çatışması tüm piyasaları etkiler. İki süper gücün savaşması üçüncü dünya savaşı demektir. İki süper gücün savaşında nükleer silahlar devreye girerse dünyada var olma yada yok olma mücadelesi olur.’’ açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim