Kamuoyu araştırmacısı ve Siyasal İletişim Uzmanı Dr. İbrahim Uslu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın kredi faiz düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu. Ayrıca 6’lı masanın ortak Cumhurbaşkanı adayı konusunda yorumlar yaptı.


Bölgenin Tek Radyosu Radyo Ege siyasetin de nabzını tutmaya devam ediyor. Radyo Ege’de Balamir Yıldız’ın sunduğu Yol Saati siyaset alanında uzman olan, kamuoyu araştırmacısı ve Siyasal İletişim Uzmanı Dr. İbrahim Uslu açıklamalarda bulundu. Merkez Bankası kredi faizleri hakkında konuşan İbrahim Uslu; ‘’Kredi kullanan vatandaşların faizinin yüzde 30’u aşmaması için uygulanan bir durumdur. Merkez Bankası’nın yüzde 13 faiz oranı bankalara tanıdığı orandır. Vatandaşların tüketici, ihtiyaç ve ticari kredi almak için faiz oranları farklıdır. Bankalar, Merkez Bankası’ndan yüzde 13 borçlanabilirken mevduat sahibi insanlara ise yüzde 17 faiz veriyor. Bankada kalan aradaki enflasyondan dolayı farkınız eriyor. Kredi kullanmak istediğiniz zaman yüzde 32 faiz isteniyor. Enflasyon nedeni ile bankalar da değer kaybediyor. Enflasyon nedeni ile herkes mağdur durumdadır. Enflasyon düşürülmeli ve piyasada faiz yüzde 17 iken kredi faizi yüzde 32 olmamalıdır.’’ açıklamasında bulundu.


ORTAK CUMHURBAŞKANI ADAYI 
Ortak Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili açıklamalarda bulunan Uslu; ‘’ Demokrat parti genel merkezinde yapılan toplantı sonrası taahhütte bulundular. Beraber Cumhurbaşkanını belirlemeye yönelik ortak kararlar alındı. Son zamanlarda masanın dağılacağı konuşuluyordu. Masanın dağılmayacağı topluma gösterildi. Toplantıların devam edeceği açıklandı. Eylül ayında tatil yapılacağı ekim ayında ise Cumhuriyet Halk Partisi’nde toplantıların devam edeceği konuşuldu.’’ dedi. 


MANSUR YAVAŞ İSMİNİN DUYULMASI 
Mansur Yavaş isminin çok duyulması hakkında konuşan Uslu; ‘’ İYİ Parti tabanında Mansur Yavaş isminin duyulması çok normaldir. CHP tabanında da Kemal Kılıçdaroğlu ismi duyulmaktadır. Sadece kamuoyunun talebine bakarak karar verileceğini zannetmiyorum. İstanbul seçimlerinde kamuoyu talebi dikkate alınsa Ekrem İmamoğlu ismi çıkmazdı. Çünkü seçimler öncesi aday isimleri belli olduktan sonra yaptığımız çalışmada İmamoğlu ismi duyulmamıştı. Ekrem İmamoğlu’nun ismini duyanların oranı yüzde 13’tü. Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Belediyesi’ne yakın ilçeler tarafından tanınan bir isimdi. Dolayısıyla sadece anketlere bakarak aday belirlemek söz konusu olamaz.’’ açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim