Bölgenin Tek Radyosu Radyo Ege siyasetin de nabzını tutmaya devam ediyor. Radyo Ege’de Balamir Yıldız’ın sunduğu Yol Saati siyaset alanında uzman olan, kamuoyu araştırmacısı ve Siyasal İletişim Uzmanı Dr. İbrahim Uslu açıklamalarda bulundu.

Irak'ta yaşanan Zaho saldırısından bahseden Dr. İbrahim Uslu; '' Irak karmaşık ve birden çok Türkiye aleyhine sonuç doğurabilecek yapıda sorunlara sahip bir konumdadır. Irak konusunda aktif çalışmaların yürütülmesi gereklidir. Bu olayın Türkiye, İran ve Rusya arasındaki zirve zamanında olması,Türkiye'nin Suriye operasyonuna hazırlandığı ve Pençe-Kilit operasyonunun yoğun olduğu bir dönemde yaşanması bu üç süreci sabote etmeye yönelik olduğunu göstermektedir. Türkiye'nin Irak halkına bu durumu açıklamasının gerektiğini, uluslararası ülkeler ile çalışarak kamuoyuna bu durumu netleştirmesi gerekir. Türkiye'nin Irak yönetimleri ile askeri ve diplomatik ilişkiler gerçekleştirmesi gereklidir. Bu saldırının amacının Türkiye'nin bölgedeki etkinliğini kırmak,amaçladığı projeleri etkisiz kılmak ve bölgeden çıkarmaktır.'' dedi.

ENFLASYON HESAPLARI TUTMADI

Ülkenin ekonomik sorunlarına değinen Uslu; '' Altı ay sonunda Merkez Bankası enflasyon tahminini yüzde 50 arttırdı. İlk altı ay sonunda yüzde 50 yanıldığını gördü. İlk yapılan enflasyon tahmini yüzde 40 olan Merkez Bankası, bu tahminini yüzde 43'e çıkarabilir. Uluslararası piyasalardaki dengeler ve çeşitli döviz sorunları ile bu olay anlaşılabilir. Ancak enflasyon tahminini yüzde 60'a çıkarmak anlaşılabilir değildir. Bu durum İkinci altı aylık tahmine güveni tamamen bitirir.'' açıklamasında bulundu.

YAZ AYI HEDEF GÖSTERİLDİ

Uslu; ''Yaz aylarında sebze ve meyve fiyatları düşecek denmişti. Ancak ağustos ayına gelmemize rağmen fiyatlar beklenen ölçüde düşmedi. Turizm gelirleri ülkeye destek sağlayarak rahatlama sağlanacak dendi. Turizm gelirleri yaz ayında iyi seviyelerde ancak 30 milyar dolarlık beklentiyi yakalayamadı.'' açıklamasında bulundu. Enflasyonun düşmesi için artık bir nedenin olmadığını açıklayan İbrahim Uslu; '' Enflasyonun düşmesi için son dört yıldır uygulanan politikaların etkisinin olmadığının kabul edilmesi gerekir. Sıkı para politikası ve sıkı maliye politikası uygulanması gereklidir. Kamu harcamalarında tasarruf edilmeli ve faiz artışına gidilmelidir.'' dedi. Avrupa Merkez Bankası'nın faiz arttırdığına değinen Uslu; '' Bizde enflasyonun kendi kendine düşmesi bekleniyor. Önümüzdeki sürece baktığımız zaman olumlu bir durum göremiyorum.''dedi.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

İbrahim Uslu son olarak, Meral Akşener'in geçen günlerde yaptığı açıklamasında ülkedeki çalışanların asgari ücrete mahkum olduğunu doğruladı.Kayıt dışı çalışanların asgari ücretin altında maaş aldığını aktardı.

Editör: TE Bilişim