Bölgenin Tek Radyosu Radyo Ege siyasetin de nabzını tutmaya devam ediyor. Radyo Ege’de Balamir Yıldız’ın sunduğu Yol Saati siyaset alanında uzman olan, kamuoyu araştırmacısı ve Siyasal İletişim Uzmanı Dr. İbrahim Uslu açıklamalarda bulundu.

Yunanistan'ın Birleşmiş Milletler'in Deniz Hukuku tarafından silahsızlandırılmış bölgede uçaksavar donanımlı P60 fırkateyni bulundurması hakkında konuşan İbrahim Uslu; '' Seçim zamanlarında Yunanistan oy amaçlı bu çalışmaları kullanan bir ülkedir. Çünkü Türkiye karşıtlığı Yunanlı seçmenler tarafından prim yapan bir durumdur. Dış politika olarak Yunanistan, Türkiye'yi dünya karşısında yalnız bırakma amacı nedeniyle bu durumları kullanıyor. Adaların silahsızlandırılması konusunda Türkiye'nin adım atması gerekir. Yüz yıllık anlaşma gereği adaları, Türkiye'nin lehine silahlandırmaması gerekir. Yunanistan'ın saldırgan bir ülke olduğu ve hukuksuz çalışmalar yaptığı, Türkiye tarafından Birleşmiş Milletler tarafına iletilmesi gerekir.'' dedi.

TAHIL KORİDORU DİPLOMATİK BAŞARIDIR

Ekonomik olarak gündemi değerlendiren İbrahim Uslu; '' Türkiye açısından tahıl anlaşması diplomatik bir başarıdır. Ancak bu anlaşma Türkiye kontrolünde değildir. Bir gün geçmeden Odessa Limanı Rusya tarafından bombalandı. Rusya'nın tutumuna bağlı bir anlaşma imzalandı. Rusya'nın buğday fiyatlarının artmasıyla ilgilenmediğini limanı bombalamasıyla görmüş olduk. Oraya ticaret için gemiler savaş tehlikesi altında gidecekler mi ? göreceğiz. Ancak Rusya'nın tutumunun anlaşmanın ilk gününde limana saldırması ile belli oldu'' dedi.

DÜNYA VE TÜRKİYE ARASINDA ENFLASYON ARTIŞI DENGELİ DEĞİL

Enflasyon verileri hakkında konuşan İbrahim Uslu; ''Merkez Bankası ve Tüik'in açıkladığı veriler güvenilir değildir. Tahminleri piyasalar tarafından gerçekçi bulunmuyor. Piyasalar özel bankaların yaptığı tahminleri daha doğru buluyor. Göstergeleri incelediğimiz zaman Türkiye'deki enflasyonun başlangıç tarihini 2018 olarak görüyoruz. Dünya'da enflasyon ise 2020 yılında pandemide artış gösterdi. Türkiye'de başkanlık sistemine geçilmesi ve Rahip Brunson krizi sonrası enflasyon artmaya başlamıştı. Eğer Dünya geneli enflasyon oranı ile Türkiye'deki enflasyon yakın olsaydı enflasyonun dünyadan kaynaklı olan sorunlardan dolayı arttığı söylenebilirdi.'' açıklamasında bulundu.

ANKAPARK HARCAMASI BÜYÜK KAYIP

Ankapark hakkında söylemlerde bulunan Uslu; '' Ankapark ile ilgili Melih Gökçek'ten başka kimse olumlu açıklamada bulunmuyor. 750 milyon dolar maliyeti olan bir yapıdan bahsediliyor. Faturalar ve belgelerde bu tutarın harcandığı biliniyor. Ayrıca kayıtsız olarak harcanan paralar da olduğu düşünülüyor. Vatandaşın parasını belediyelerin eğlence amacıyla harcaması  doğru değildir. Bu paralar metro yapımına harcanabilirdi. Ayrıca Ankara turist alan bir yer de değil, bu parkı sadece Ankara'da yaşayanlar ile maddi olarak ayakta tutmak mümkün değildir. Türkiye'de turist alabilen bölgelerimiz var. Bu yerlere yapılarak ekonomik olarak ülkemize katkıda bulunan merkezler olması çok daha iyi olurdu. Maalesef artık 750 milyon doların bir kuruşunu bile geri kazandırmak mümkün değildir. '' dedi.

Editör: TE Bilişim