Bölgenin Tek Radyosu Radyo Ege siyasetin de nabzını tutmaya devam ediyor. Radyo Ege’de Balamir Yıldız’ın sunduğu Yol Saati siyaset alanında uzman olan, kamuoyu araştırmacısı ve Siyasal İletişim Uzmanı Dr. İbrahim Uslu açıklamalarda bulundu.


İbrahim Uslu ekonomi hakkında görüşlerine enflasyon artışlarından başladı; ''Enflasyon tüm dünyada etkisini devam ettiriyor. Rusya ve Ukrayna savaşı bu sürecin tetikleyicisi olmaya devam ediyor. 2008 krizinden beri süre gelen ekonomi politikalarının bir sonucu oldu. Merkez Bankaları faizi yükselterek parayı bankalarda tutmaya çalıştı, tüketimi kısmaya çalışarak tasarruf sağlamaya çalışıyor. Türkiye'de hükümet faizleri sabit tutuyor. Hükümetin faizleri sabit tutmasının sebebi '' faiz sebep enflasyon sonuçtur '' ilişkisine hala inanan bir yapıda olmasından kaynaklıdır. Ayrıca hükümet hala ekonominin iyi olduğu kanısındadır. Gelir kaybında yaşanan dalgalanmaları ve yaşanan enflasyondan kaynaklı satın alma gücünde düşmeyi sorun olarak görmediği ortadır. Vatandaş ile hükümet arasında görüş farklılıkları yaşandığı yapılan anketlerde ortaya çıkmaktadır. Halka sorulan ‘en önemli sorun nedir’ sorusuna vatandaş ekonomik sorunlar olduğunu açıklamaktadır. Hükümet; ''Dünya genelinde enflasyon düşünce Türkiye'de de enflasyon düşecektir.'' açıklamasını yapıyor.'' dedi.


ENFLASYON FARKIMIZ DÜNYA GENELİNDEN 10 KAT FAZLA
Dr. İbrahim Uslu enflasyon hakkında hükümetin duyarsız tavrını da eleştirdi; ''Hükümet enflasyonun sadece Türkiye'nin sorunu olmadığını söylüyor. Hükümet doğru politikalar uyguladığını açıklıyor. Enflasyonun tüm dünyada etkili olan bir durum olduğu söylüyor. Hükümet onlarda yüzde 8 enflasyon varken biz de neden yüzde 80 enflasyon olduğunu açıklayamıyor.'' açıklamasında bulundu.


SURİYE OPERASYONU
Türkiye, son milli güvenlik kurulu kararına göre Suriye'ye operasyon planını düşündüğünü açıkladı. İran son açıklamasında yabancı güçlerin Suriye topraklarından çıkması gerektiğini açıkladı. Suriye topraklarında yabancı güç olarak Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri görülüyor. Yani olası bir operasyonda Türkiye'ye destek açıklamasında bulunmayacaklardır. Rusya'da Türkiye'nin varlığını Suriye'ye zarar veren bir unsur olarak gördü. Operasyon için güçlü bir etki yaratamadık ancak Suriye harekatı masada olan bir konudur. Türkiye terör sorununu çözmezseniz ben kendi sorunumu çözmek durumunda kalacağım açıklamasında bulundu.'' dedi.


KUZEY IRAK SALDIRISI
Türkiye, Kuzey Irak'taki top atışlarını inceleme açıklamasında bulundu. Kuzey Irak önemli bir stratejik ortaktır. Türkiye Dışişleri Bakanlığı top atışlarını yalanladı. Bu saldırı aramızdaki ilişkileri olumsuz yönde etkiledi. Bu atışların kaynağı araştırılmalıdır. Amaç Türkiye Irak ilişkilerini bozmaya çalışmaktı ve bunu da başardılar.'' açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim