Bölgenin Tek Radyosu Radyo Ege siyasetin de nabzını tutmaya devam ediyor. Radyo Ege’de alışkanlığınız olan, hafta içi her gün saat: 08.00’de başlayan Balamir Yıldız’ın sunduğu Yol Saati siyaset alanında uzman olan, kamuoyu araştırmacısı ve Siyasal İletişim Uzmanı İbrahim Uslu açıklamalarda bulundu.

İbrahim Uslu; ''Kimsenin tedirgin olmadığı huzurlu mutlu olduğu herkesin yardımlaşmaya dayanışmaya ihtiyacı olduğu bugünlerde maddi yardımda katkıda bulunmayı ihmal etmeyelim. Herkesin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerim ile kutluyorum.'' diyerek programa giriş yaptı.

SİYASİ NİHİLİZM ORTAYA ÇIKACAKTIR
Balamir Yıldız’ın sorduğu ekonomi nasıl çözülecek sorusuna Uslu; ''Vatandaşa soracak olursak kötümser bir düşünce içerisindedir. Hatta vatandaşın siyasete güveni tamamen kaybolacak ve siyasi nihilizm ortaya çıkaracaktır. İnsanlar sandığa gitmeyecek yasadışı faaliyetlere gireceklerdir. Halk, bu siyasiler sadece kendi aralarında kavga ediyor, ülkenin sorunlarını çözmeye niyetleri yok diyor.
İktidar ve muhalefet dengelerine baktığımız zaman halkın güven oranları değişiklik gösteriyor. İktidar bu sorunları çözer düşüncesinde olanlar yüzde 22’ye inmiş durumda, muhalefet bu sorunları çözebilir düşüncesinde olanlar yüzde 35 oranına çıkmıştır. İktidarın daha yapıcı adımlar atması gerekmektedir. Muhalefet ise iyi bir program ve ekip ile güven oranını arttırabilir.'' dedi.

 SEÇMEN KISITLANIYOR
Elçilerle görüşme şartları devletin bilgisi dahilinde olması gerekir açıklaması hakkında Uslu; İçişleri Bakanlığının yayınladığı bir genelge var. Telefon ile dahi görüşmeden önce Dışişleri Bakanlığından onay alması gerekir açıklamasında bulunuldu. Belediyeleri içe kapatmaya çalışan bir siyasi anlayış var. Yabancı misyonların Türkiye’de iktidar dışında iletişiminin kalmamasını sağlamaya çalışıyorlar. Türkiye’yi dünya ile ilişkisini koparma çalışmasıdır. Eskiden belediyeler kardeş şehir olurlardı ve belediyelerin uzun yıllardır yabancı ülkeler ile bağlantıları olurdu. Vatandaşta bu olumsuz bir görüş sağlıyor. Türk halkı internet üzerinden bağlantı kurmayı seven bir millettir. Seçmen bunu kısıtlanma olarak görebilir.

İKTİDAR ŞİDDETİ ÖNLEMEYE ÇALIŞMIYOR
Balamir Yıldız’ın sorduğu hekimin cinayete kurban gitmesi olayı ile ilgili açıklamada bulunan İbrahim Uslu; ‘’20 yıllık bir iktidarın daha yeni adım atmaya başlaması trajik bir durumdur. Şiddeti önlemek yerine daha çok şiddeti arttırmayı uygun gören bir iktidar anlayışı hakimdir. Türkiye’nin her yerinde protesto yapmak isteyen sağlık çalışanlarına devlet şiddet uygulamıştır. Tabipler Birliği’nin ve sağlık çalışanlarının somut olarak hastanelere ateşli silahla girilemesin hassas bölge ilan edilsin talebi var. Hava alanları ve adliyeler gibi hastanelerde de bu uygulama olsun istendi. Ben de bu somut taleplerin yapılmasını hassas bölge ilan edilmesini uygun buluyorum.'' dedi.

Editör: TE Bilişim