Ayşegül Koç'un sunduğu ''Gün Başlıyor'' programına bugün Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay konuk oldu. Karşıyaka Belediyesi çalışmaları hakkında samimi bir sohbet gerçekleştirildi.


İzmir’in yüzüncü yıl kutlamaları hakkında konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay; ‘’ Yüzüncü yıl kutlamaları tarih boyunca unutulmayacak bir kutlama oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’e yakışan bir kutlama hazırladı. Vizyon ve bakış açısı ile bir gece organize edildi. Tek yürek olmuş binlerce insanın oluşturduğu bir buluşma oldu. Türk toplumu için birlik ve beraberlik duruşunu gösterdiği yer olmuştur. Türkiye tarihine unutulmaz bir gece olarak geçmiştir. ‘’ dedi.


KARŞIYAKA’DA 100.YIL KUTLAMALARI
Cemil Tugay; ‘’Karşıyaka kutlamaları için 2022 kişi ile harmandalı oynadık. Nazan Öncel konseri vererek coşkulu bir kutlama programı hazırladık. Ayrıca Bostanlı Katlı Otoparkta sergi salonu yaptık. İşgalden kurtuluşuna kadar olan tarihi kronolojik olarak hazırladığımız ‘Ateş Çemberinde İzmir’ olarak sergi açtık. Halen sergimiz açıktır. Tüm İzmirlileri davet ediyoruz.’’ dedi.


SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLET TURU
Süslü kadınlar bisiklet turu hakkında konuşan Tugay; ‘’10 yıl önce bir eğitimci arkadaşımız tarafından başlatıldı. Konak’ta başlayan etkinlik bu sene Karşıyaka’da yapıldı. Fotoğrafçı Can Yücel arkadaşımızın katkısı nedeniyle Karşıyaka’ya etkinlik alınmıştır. Zaten Karşıyaka bisiklet kullanımında Türkiye’de birinci semt olmuştur. Gerek yer şekilleri gerekse halkın sevgisi bisiklet için çok fazlaydı. 3 bin civarında katılımla harika bir etkinlik oldu.’’ dedi.
İran’da kadınların yaşadığı zulüm hakkında konuşan Tugay; ‘’ İran’da bireysel yaşamı kısıtlayacak çalışmalardan uzaklaşması gereklidir. Bazı kısıtlamalar olabilir ancak zorlama şeklinde kesinlikle yapılamaz. Gözaltında döverek kafa travması geçirerek hayatını kaybeden bir kadındır. Bu rejimler nedeniyle laik Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmamız gereklidir. Sarıklı hocaların sözlerine uyarak ülkemizi kötü duruma sokmamalıyız. Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni korumamız gereklidir.’’ dedi.


KARŞIYAKA PROJELERİ
Karşıyaka’nın çalışmaları hakkında konuşan Tugay; ‘’ Atıl kamusal alanlar ile ilgili planlar hazırlıyoruz. İklim krizi ile ilgili çalışmalar hazırlıyoruz. Kentsel ısı alanlarını bularak o bölgeleri ağaçlandırarak kentin ısı dereceleri düşürmeye çalışıyoruz. Şehre 75 binden fazla ağaç dikerek çalıştık. Parklarda çeşitli ve çok fazla ağaç yapıldı. Kentsel tarım çalışmaları yaparak öncü semt olacağız.’’ dedi.


‘’SUSUZLUK ÇEKECEĞİZ’’
‘’Karşıyaka önümüzdeki 3-5 yıl sonra susuzluk krizi yaşayacaktır. Bunu sebebi belediye olmayacaktır. Küresel anlamda çevre sorunları yaşanacaktır. Gıda krizi ve akaryakıt krizi şehirleri olumsuz etkileyecektir.’’ dedi.


KARŞIYAKA’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM 
‘’Kentsel dönüşüm için çalışmalarımız devam ediyor. Mahkeme devam ediyor. Eğer mahkemelerden olumlu dönüş olursa çalışmalarımız hızla başlayacaktır.’’ dedi.

Editör: TE Bilişim