Ertuğrul TURAN / Son Mühür
Milli bayramları anmaktan kaçınan Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye’deki tüm camilere okunması için gönderilen cuma hutbesinde yine şaşırtmadı. Cuma hutbesinin konusu, okulların açılması dolayısıyla “İlim bir nurdur” olarak seçildi. 
İŞGAL VE KURTULUŞ YOK SAYILDI!
Anadolu’nun işgalinin sona erdiği, İzmir’in düşman işgalinden kurtulduğu 9 Eylül günü ise hutbede kendine bir tek satırla bile olsa yer bulamadı. 3 yıl 3 ay 24 gün süren işgal ve esaretin ardından başlatılan Milli Mücadele sonucunda vatanın kurtarılması yerine Diyanet İşleri Başkanlığı, hutbenin güncel konularla ilgili bölümünde, şu satırları yayınladı: “Önümüzdeki hafta on sekiz milyonu aşkın öğrencimizle üniversite öncesi okullarımız, ardından da sekiz milyonu aşan öğrencimizle üniversitelerimiz eğitim öğretime başlayacaktır. En büyük zenginliğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi ilim, irfan, bilgi, hikmet ve güzel ahlakla yetiştirmek millet olarak en önemli sorumluluğumuzdur. Bu süreçte evimizin de bir eğitim yuvası olduğunu unutmayalım. Evlatlarımızdan ilgi ve desteğimizi esirgemeyelim. Onlara okulu, öğretmeni, hocayı, kitabı sevdirelim. Bu vesileyle yeni eğitim-öğretim yılının öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, tüm ailelerimiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Hutbemi en güzel muallim olan Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in şu müjdesiyle bitiriyorum: “Kim ilim öğrenmek için yola çıkarsa Allah da ona cennete giden yolu kolaylaştırır.”
NE KAHRAMANLAR NE KURTULUŞ VAR!
Diyanet İşleri Başkanlığının 9 Eylül günü yayınladığı hutbede, ne Milli Mücadele sırasında hayatını kaybeden 37.975 askerimiz, ne sadece Batı Cephesi'nde öldürülen 640.000 Türk sivil, ne de Yunan ordusu ile Rum ve Ermeni isyancılar tarafından yakılan 30.000'den fazla bina ve 250'den fazla köy yoktu. Diyanet İşleri Başkanlığı, bu acılar yerine ilim bir nurdur konulu eğitim ve öğretim temalı hutbe yayınlandı.
ATATÜRK’ÜN KURDUĞU DİYANET ATATÜRK’Ü UNUTTU
3 Mart 1924’te Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Diyanet İşleri Başkanlığının ilk vukuatı değil. Ayasofya’nın ibadete açıldığı gün hutbeye çıkan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, “Vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar! Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar" ifadeleri, Ayasofya’yı müze yapma kararı alan Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetin kurucularını hedef aldığı şeklinde yorumlanmıştı. Erbaş daha önce de “10 Kasım saat 09.05’te tuvalete gidin” ve “Keşke Yunan galip gelseydi” diyebilen Kadir Mısırlıoğlu isimli şahsı, ölmeden önce hastalığı sırasında ziyaret ederek tepki çekmişti. 

Editör: TE Bilişim