Demirören Medya Grubu'nun bazı çalışanlarını Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenci olarak gösterildiği iddia edildi.

Halk TV muhabiri Gül Gündüz'ün haberinde, Demirören Medya'daki bazı çalışanların, 'İŞKUR üzerinden teşvik alabilmek' için öğrenci olarak gösterildiği belirtildi.

Demirören Medya Grubu, eğitim durumlarına ya da yaşlarına bakmadan çalışanlarını Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) MESEM programına kaydettirdi. Çalışanların, söz konusu kayıt işlemlerinden haberi olmadığı ortaya çıktı. e-devlet'i kontrol eden bazı çalışanların, sistemde öğrenci olarak gözüktüklerini öğrendi. Konuyla ilgili bilgi almak için İnsan Kaynakları'nı arayan çalışanlar, "Bunun size bir zararı yok" yanıtını aldı.

Okul müdürü Atila Ertoğan'ın imzasıyla gönderilen yazıda; çalışanların, "okulun mesleki eğitim merkezi programına dahil edildiği", bu haliyle de "Demirören çalışanlarının 1 Kasım'da ön talep almak için okul tarafından MESEM girişlerinin yapıldığı" anlatıldı.

Gönderilen yazıda, uygulamayı reddetme hakları olduğu belirtilse de çalışanların olaydan bir buçuk ay sonra haberdar olduğu öğrenildi. Çalışanlardan habersiz yapılan kayıtlar için, "örnek bir uygulama, herhangi bir sorumluluk ya da yükümlülük yoktur" denildi.

Editör: TE Bilişim