CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla ‘CHP Yurt dışı Örgütlenme Çalıştayı’ başladı. Programda konuşan Kılıçdaroğlu, “Bizler eleştiri yaparken arkasından mutlaka çözümü de getiren, çözümü de öneren, topluma duyuran bir partiyiz. Sorunları sadece dillendiren değil, sorunları nasıl çözüleceğini ifade ede bir partiyiz. Dolayısıyla uzun yıllardır iktidar olamayan bir Cumhuriyet Halk Partisi iktidara en yakın dönemdedir. Ama bunu yapacak olan, bunu sağlayacak olan sizlersiniz“ dedi.
Maltepe’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla CHP’nin yurt dışındaki 43 birlik başkanları ile yöneticilerinin katıldığı ‘CHP Yurt Dışı Örgütlenme Çalıştayı’ başladı. Çalıştaya; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ve Onursal Adıgüzel, Parti Meclisi Üyesi ve
İstanbul Milletvekili Yunus Emre, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı katıldı.

“Uzun yıllardır iktidar olamayan bir Cumhuriyet Halk Partisi iktidara en yakın dönemdedir”
Programda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Çalışıyoruz, eksimiz, artımız olabilir. Dışarıda sizler çalışıyorsunuz, farkınız, eksiğiniz olabilir. Ama biz dünya siyaset tarihine bir şey bırakmak istiyoruz. Dünya siyaset tarihine bırakacağımız miras özellikle gençlerin bırakacağı bir miras. Yani İlk kez oy kullanacak olanların bırakacakları bir miras. Otoriter bir yönetimi demokratik yöntemlerle değiştirmektir. Bunu gerçekleştirmek için yola çıktık zaten. Biz pek çok sorun yaşadık. İster Türkiye'de olsun, ister yurt dışında olsun. Ama artık sorunlarımızdan arınmak istiyoruz. Geleceğe güvenle bakmak istiyoruz. Daha güzel bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Herkesin düşüncesini özgürce ifade ettiği bir Türkiye istiyoruz. Hiç kimsenin inancından, kimliğinden, yaşam tarzından ötürü ötekileştirilmediği bir Türkiye istiyoruz. Bunun kavgasını veriyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Uygar dünyanın bir parçası olmak için mücadele eden bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Bunun farkında olmanız lazım. Ve bizler eleştiri yaparken arkasından mutlaka çözümü de getiren, çözümü de öneren, topluma duyuran bir partiyiz. Sorunları sadece dillendiren değil, sorunları nasıl çözüleceğini ifade eden bir partiyiz. Dolayısıyla uzun yıllardır iktidar olamayan bir Cumhuriyet Halk Partisi iktidara en yakın dönemdedir. Ama bunu yapacak olan, bunu sağlayacak olan sizlersiniz.” dedi.

Editör: TE Bilişim