Ayşegül Koç'un sunduğu ''Gün Başlıyor'' programına bugün Engelsiz Eğitim Sen Ege Bölge Koordinatörü Can Polat konuk oldu. Programda engelli hakları ve yapılacak çalışmalar ele alındı.


Yeni eğitim öğretim yılını kutlayarak programa başlayan Can Polat; ‘’ Öğretmen odası beklenen yasa ile karmaşa yaşadı. Bütün veliler Uzman öğretmen istemeye başladı. Sınavsız bir geçiş olması beklenirken sınav ile uzman öğretmene geçiş yapıldı. Ekstra bir sınav yapılmaması gerekirdi. Çoğu öğretmen bu sınava başvurmak istemedi. Engelli öğretmenlere ayrı özel bir kanun maddesi isterdik ancak böyle bir yasa gelmedi.’’ dedi.


ENGELLİ ÖĞRETMENLERE MOBBİNG
‘’Bir öğretmenimize iş yapamadığı için okul müdür yardımcısı tarafından mobbinge (bezdiri) maruz kaldı. Akıllı tahta kullanamadığı için öğretmenlerimize mobbing (bezdiri) uygulanıyor. Engelli öğretmen atamaları açılan kadroya bağlıdır. Her okulda görev alabiliriz.’’ dedi.
‘’Unutmayalım ki herkes bir engelli adayıdır. Yarın bir kaza geçirerek engelli olabilirler. Bu sebeple onlara davranış olarak iyi yaklaşmalıyız.’’ dedi.


ENFLASYON ÖĞRETMENLERİ VURDU
‘’Enflasyon sebebi ile engelli bireyler ve öğretmenler ekonomik olarak zor durumdadır. Giderler arttığı için geçim sıkıntısı yaşıyoruz. Okul ulaşımı konusunda engelli öğretmenlerin evine yakın okullar verilmelidir. Eğitim ödenekleri ihtiyaçları karşılamamaktadır. Tüm eğitim ödenekleri sadece öğretmenlere yatmamalıdır. Eğitim çalışanlarının hepsine bu ödenek dağıtılmalıdır.’’ dedi.


3600 EK GÖSTERGE
‘’Tüm öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmelidir. Engelli ve normal öğretmenlere eşit olarak kadro verilmelidir. 3600 ek gösterge açısından da engellilere ayrı madde açılmadı.’’ dedi.
‘’Engelliler için yükselme sınavları açılarak memurluk kadrosuna geçirilmesini talep ediyoruz. Boya ve temizlik çalışmalarında engelli personeller çalışamamaktadır.’’ dedi.    

Editör: TE Bilişim