İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantılarını sürdürüyor. Meclis Başkanvekili Mustafa Özuslu'nun başkanlığında toplanan Meclis'te Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un doğum gününün kutlanması ardından gündem madde başlıkları ile görüşülüp onaylanmasına geçildi.

TORBALI, KİRAZ VE BEYDAĞ
Torbalı Belediye Bütçesi ve Kiraz Belediye Bütçesi oylanarak kabul edildi. Beydağ Belediye Bütçesi Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar tarafından değerlendirilerek onaylandı

ROMAN KÖYÜ’ İDDİASINA SOYER'İN MESAJIYLA YANIT!  
Başkanvekili Özuslu, bir önceki oturumda AK Partili Meclis Üyesi Sema Yeşilmen’in tartışmalı Roman Köyü’ndeki kaçak inşaat alanında kendisine “Bize bu malzemeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi veriyor. Tunç Soyer’e teşekkür ediyoruz” denildiğini dile getirmesi üzerine bu iddiayı Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in mesajıyla yanıtladı.  

Özuslu, “Sayın Başkanımıza meclis bittikten hemen sonra sordum. Külliyen yalan. Böyle birşey yok dedi. Kayıtlara geçsin” diye konuştu.  

ZEYTİN AĞAÇLARI AÇIKLAMASI  
Özuslu oturumda Sayıştay raporlarında Büyükşehir’in 37 bin 547 zeytin ağacıyla ilgili yapılan tespite de açıklık getirdi. Özuslu şunları söyledi: 37 bin zeytin ağacı Sayıştay raporlarında geçiyor doğru... Saptayan biziz. Sayıştay denetçisi gidip tek tek o ağaçları saymadı. Ayrıca ağaçların sayısı 37 bin 574 değil, o projeksiyon rakam, doğrudur, bazı rakamlar projekte edilebilir ama sayısı 18 bin 739’dur. Şimdi bu ağaçlar nerede? Bu zeytin ağaçların büyük çoğunluğu mezarlıklarımızda... 12 bin 57 adeti mezarlıklarda... Merkez ve dış ilçelerimizde mezarlık haricinde olan yerler de var. 6 bini de bu harici mekanlarda... Tek tek bizim Tarım Daire Başkanlığımız saymış. Geniş alan diye tarif edilen bazı ulaşılamayan yerlerde de zeytinlikler var. Yani sayılamayan yerlerde. Sayamabiliriz çünkü dağın tepesinde bir yerde... Oralar için de işte Sayıştay ikiyle çarparak projekte ediyor. ‘Sizin Aşağı yukarı 37 bin tane ağacınız var ve kamu kaynağı olan bu ağaçlardan idare tarafından herhangi bir ürün elde edilemediği ve üçüncü şahıslar tarafından kullanıldığı da tespit edilmiştir’ diyor. Ve kamu kaynağının etkin kullanımına işaret etmiştir. Haklıdır ama gereği de yapılıyor. Bu ağaçlar gerçekten bir kısmı budanması gerekiyor, bir kısmı perişan durumda, bir kısmı ürün de veriyor. Bunlarla ilgili çalışmayı Tarım Dairemiz yapıyor. Sayıştay’ın uygun gördüğü bir protokol de hazırlamışlar. Mesela diyelim ağaç Karaburun’da... Karaburun’da bir kooperatifle bir sözleşme yapılarak bu zeytin ağaçlarından hasat elde edilmesi planlanıyor. Diyelim 3 litre yağ elde ettik. 1 litresini biz alacağız, 2 litresini kooperatif alacak. Böyle bir formül üzerinde çalışılıyor. Bugüne kadar yapılmamış bir iş. 

Meclis 21 kasım 2022 yılında toplanmak üzere birleşimi kapattı

Editör: TE Bilişim