Günümüzün gözde sektörü yazılımla ilgili merak edilenler Son Mühür Tv’de Gün Başlıyor programında masaya yatırıldı. Barkomatik Genel Müdürü Cemil Cangir ‘’Yazılım sektöründe yüzde 75’lik bir büyüme yaşadık 2022’de. Dövizdeki artışı hesaba kattığımızda çok fazla bir büyümeden bahsedemeyiz. Ancak yazılımda karlılık artmaya başladı’’ hatırlatmasında bulundu. 

İşte Cemil Cangir’in açıklamalarından öne çıkan detaylar... 

YAZILIM KENDİ ÜRETTİĞİMİZ BİR DEĞER 

Yazılım kendi ürettiğiniz bir değer. Pandemiden sonra herkesin yazılma verdiği önem arttı. Evden çalışmalar başladı. Mobil uygulamalar çok artmaya başladı. Biz yıllardır yazılım satan bir firmayız. Eskiden lokal ağırlıktayken şimdi bulut sistemi öne çıkıyor. Hatta lokalde çalışan yazılımların veri tabanlarını dabuluta çekmeye başladık. Bu bize farklı bir kapı açtı.  

TÜRKİYE İLK 10’A GİRDİ 

Türkiye’de her ilde yurt dışında da 11 ülkede varız şirket olarak. Bu rakamın artmasını hedefliyoruz. Yazılım sektörümüzün yurt dışındaki payı da artmaya başladı. Eskiden Türkiye yazılım sıralamsında çok gerilerdeydik, şimdilerde Türkiye ilk 10’a girmeye başladı.  

ELEMAN SIKINTISI ÇOK BÜYÜK 

Personel anlamında çok sıkıntı yaşıyoruz. Bu noktada eksiğimiz var. 10 kişi başvurduğunda iki kişiyi alabiliyoruz, o ikisinden de biri sektöre devam edebiliyor. Kafaları çok dağınık, mutlu değiller, ekibin parçası olamıyorlar. Daha çok yetiştirmek için elaman arıyoruz. Kiinin çok zeki, çok çalışkan olması yetmiyor, kişinin kurumun değerlerine sahip çıkması önemli. İnanılmaz personel açığımız var. Çalışmak isteyen herkese iş verebilecek durumdayız ancak maalesef bulamıyoruz. 

Bizim aradığımız kriterler, sigara içmesin, çevresine zarar vermesin, yeter. Biz onu yetiştiririz. Okuma yazması olmasa bile olur.  

TEK EKRANDAN TAKİP EDİLEBİLİYOR 

Personel takip sistemi ve internetten açık pazar satış konusunda çok başarılı çalışmalarımız var. Bizim ürettiğimiz yazılımda bunların tamamını tek ekrandan izleyebiliyorsunuz.  

Editör: TE Bilişim