Ayşegül Koç’un sunduğu ’Gün Başlıyor’ programında bugün Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Asuman Ali Güven konuk oldu. Programda İzmir gündemi ve ülke siyasetinde Memleket Partisi ele alındı. 


Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Asuman Ali Güven; ‘’ İzmir’de gerçekleşen depremden dolayı herkese geçmiş olsun. Depremde yaralananlara acil şifa diliyorum. Depreme karşı önlemlerin arttırılması gereklidir. Devletin daha aktif olarak bina sorununun çözüme kavuşturması gereklidir. Depreme karşı yurttaşlar olarak bilinç geliştirmemiz gereklidir.’’ dedi.


‘’SEÇİMLERE GİDERKEN EKONOMİ’’
Ekonomi hakkında konuşan Güven; ‘’ Seçimlere giderken ekonomi ciddi düşüş içerisindedir. Üniversiteli çocuklar kalacak yurt ve ev bulamıyor. Çoğu genç beslenme sorunu yaşıyor. Enflasyon oranlarımız dünyaya ve Avrupa’ya göre uçuk rakamlara geldi. Doğalgaz faturaları kış ayı ile beraber korkunç fiyatlara yükselecek. Türkiye’nin durumu kış mevsiminde daha kötü olacaktır. Enerji anlamında dışa bağımlılık azaltılmalıdır. Enerji ödemeleri Türkiye’ye çok fazla yük getiriyor. Buna devletin çözüm üretmesi gereklidir. Yenilebilir Enerji Kaynakları, devlet tarafından destek görmelidir.’’ açıklamasında bulundu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞÖRTÜSÜ AÇIKLAMASI

''Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını yersiz buldum. Zaten her yerde başörtüsü rahat şekilde kullanılıyor. Dört yaşında çocuklar bile rahat rahat takabilirken bunu gündeme getirmek çok gereksiz oldu. AK Parti için bu açıklama ekmeklerine yağ olarak görüldü. Şu anda ekonomik kriz kullanılarak siyaset yapılması gerekirken başörtüsünün anayasada olması konuşuluyor. Kemal beyin hatası siyaseti farklı rotalara çekti.'' dedi. 

ZAFER PARTİSİ İLE İTTİFAK

''Zafer Partisi ile temaslarımız genel başkan seviyesinde gerçekleşiyor. Cumhuriyetçi ve Atatürkçü her parti ile ittifak kurarız. Muharrem İnce ile Ümit Özdağ temas içinde ittifak kurulabilir. Ancak ülke siyaseti sebebi ile henüz kesinleşen bir durum söz konusu değil.'' açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim