Aliağa Belediyesi ile DEÜ iş birliğinde hayata geçirilecek olan Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nin hala tamamlanamaması Aliağa'da gündem yarattı.

Aliağa Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi iş birliğinde Çaltılıdere Mahallesi’nde hayata geçirilen İzmir’in tek Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi için çalışmalar kesintiye mi ? uğradı. Tamamlandığında 201 yatak kapasitesine sahip olacak hastane sadece Aliağa’nın değil bölgenin sağlık konusundaki ihtiyaçlarını karşılayabilecek modern bir yapıya kavuşacaktı. Ancak hala tamamlanamayan hastane merak konusu oldu.

Aliağa Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) iş birliğinde hayata geçirilmesi planlanan Mesleki ve Çevresel Hastalıkları Hastanesi’nin yapımı hala bitmedi. Belediye kaynakları, hastanenin 2022 yılında tamamlanacağı ifade ederken hastanenin hizmete açılış tarihi ile ilgili net bir bilgi gündeme gelmedi. Ayrıca Aliağa Belediyesi'nin kaba inşaat çalışmasının bittiğini ve Dokuz Eylül Üniversitesi'ne teslim edildiği aktarıldı.Dokuz Eylül Üniversitesi ise kaba inşaatın kendilerine teslim edilmediğini dile getirdi. Akıllara belediye ve üniversite arasında hastane anlaşmazlığı mı ? var sorusunu gündeme getirdi.

MİLLETVEKİLİNDEN AÇIKLAMA

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko geçtiğimiz günlerde basına verdiği demeçte, “Maalesef 81 ilin 78'inde meslek hastalıkları hastanesi olmadığı için işçiler hayatını kaybediyor. Meslek hastalıklarının teşhisi ve takibi için ülkemizde Ankara, Zonguldak ve İstanbul olmak üzere üç tane meslek hastalığı hastanesi hizmet vermektedir. Dördüncüsü ise yakında bitirilmesi beklenen İzmir Aliağa'da açılacak. Aliağa Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi bu konuda elini taşın altına koyduysa, Sağlık Bakanlığı’nın da bu konuyu tribünden izlememesi gerekir. Sağlık Bakanlığı buraya kaynak ayırmalı, üstüne düşeni yapmalıdır. Edindiğim bilgilere göre; hastanenin 2021’in haziran ayında bitirilmesi, 2022’nin ilk yarısında ise hizmete açılması öngörülüyordu. Ancak hala hizmete açılmadı. Çalışmalar hızlandırılmalı…” açıklamasında bulunmuştu.

Editör: TE Bilişim