Ayşegül Koç'un sunduğu ''Gün Başlıyor'' programında bugün AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle konuk oldu. Programda AK Parti’nin çalışmaları hakkında önemli konulara değinen Bekle sıcak ve samimi tavrıyla siyasette yol haritasını paylaştı.


AK Parti tüm teşkilatları ile sahada çalışmalara devam ediyor diyerek sözlerine başlayan Bekle; ‘’ Kurulduğumuz ilk günden itibaren yani 2002’den bugüne kadar sosyal politikalar araştırmaları ikiye ayrılır 2002 öncesi ve sonrası olarak incelenir. Araştırmalara konu olmuş bir partidir AK Parti. Sosyal politikalara önem vererek önce insan dedik. Toplumun en kırılgan gruplarına dokunabildik. Aile, sağlık ve barınma gibi alanlarda yardımlarımızı 100 kata kadar arttırdık. Geldiğimizde 4 kalem olan sosyal yardımları 55’in üzerinde yardım kalemine çıkardık. Sosyal yardımlara harcadığımız bütçemiz 2002’ye kıyasla 100 kat arttı.’’ açıklamasında bulundu. 

KADINLAR VE ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER BİZİM KIRILGAN PARÇAMIZ
Cemal Bekle; ‘’ Ülkemizin her bölgesine ayrım yapmadan ülkemizin imkanlarını yetiştirmeye çalışıyoruz. Ülkemiz eskisine oranla gelişmiş ekonomisi ile halkına ulaşıyor.’’ dedi.
Kadınlar ile ilgili çalışmalarından bahseden Bekle; ‘’ Dün Tire’de gezerken bir esnafımızı es geçmişim uğramamışım ekibimdeki kadın arkadaşlarım beni uyardı. Hemen kadın çalışanları olan esnafımıza uğradık çayını içtik. Yani kadınların gözünden kaçmıyor. Tire ilçemiz de bizim için çok önemli bir yerimizdir. Kadınlar hayatın ilerleyen her alanında hak ettikleri yerde olmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde geç kalınmış her adımı attık. Sadece kadınlar ile değil bu konu hakkında pozitif ayrımcılığa ihtiyacı olan her kesime ulaştık. Ayrıca şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu da belirtmek isterim. Kadınlarımızın hamilelik izinleri ile ilgili özellikle özel gereksinimli çocuğu olan annelerimize yönelik çalışmalarımız var. Her zaman çalışmalarımızın üzerine koyarak ilerliyoruz.’’ açıklamasında bulundu.

VİZYONSUZ YEREL YÖNETİM EN BÜYÜK SORUN
Bu şehrin en büyük sorunu vizyonsuzluk diyen Cemal Bekle; ‘’ Sürekli bir manipülasyon ve algı çalışması yapılıyor.’’ dedi. Ayşegül Koç’un sorduğu İzmir’in yeterli ödeneği alamadığı için çalışmalar yapılamadığı yorumları hakkında konuşan Bekle; ‘’ Böyle bir durum söz konusu olamaz. Yatırılan paraların tüm belediyelere eşit dağıtıldığını herkes biliyor. Her gelmemizde İzmir halkı yönetilemediğini bize aktarıyor. Buranın en büyük eksikliği yerel yönetimlerdeki vizyonsuzluktur.’’ açıklamasında bulundu. 


''MUSLUĞU AKMAYAN ÇEŞME AÇAN VİZYONA SAHİPLER''
İzmir’e yapılan yatırımlardan bahseden Bekle; ‘’Doksan altı büyük projeyi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile açılışlarını yaparak İzmir’e kazandırdık. Ancak ortalığı ayağa kaldırmadık. Onlar ise musluğu akmayan çeşme açan bir vizyona sahipler ’’ dedi.

İZMİRLİLERE HER ŞEY YAPACAĞIZ
Bekle; ‘’ Hükümet hiçbir şeyi İzmir’e yapmıyor algısı yaratmaya çalışanlara inat bu güzel İzmirlilere her şey yapacağız yapmaya devam edeceğiz. Ortak akıl ve istişare kültürü ile projeleri gerçekleştiriyoruz. Belediyenin çalışmaları gibi ‘ yaptım oldu ‘ algısını yıkmaya çalışarak her projeyi halka danışarak gerçekleştiriyoruz.’’ dedi.

KOKUDAN GEZEMEDİK
Cemal Bekle; ‘’ İstanbul’dan gelen ziyaretçilerim ile kordonu gezerken kokudan gezemedik. İzmir’e bu kokuyu yakıştıramadım. İzmir’in trafik sorunu çözüme kavuşamıyor. Sorunlar üst üste birikiyor.’’ dedi.

Editör: TE Bilişim