Ayşegül Koç'un sunduğu ''Gün Başlıyor'' programında bugün Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol konuk oldu. Programda sağlıkçılar ve kabine toplantısında alınan sağlık kararları hakkında konuşuldu.


Cumhurbaşkanının hekimlere yönelik ‘giderse gitsinler’ açıklamasını değerlendiren Doğruyol; ‘’ Bizim için hekimler çok değerlidir. Onlar için bu sözleri doğru bulmuyorum. Koşulları iyileştirerek onları ülkede tutmamız gereklidir. Özel hastanelere ve yurt dışına kaçan doktor sayısı giderek arttı. Vatandaşların hizmet alması güçleşti. MHRS sisteminden randevu alımı giderek uzadı. Vatandaş doktor bulamaz hale gelecekti. Şu an iyileştirme çabaları arttı. Özel hastaneler yüksek ücret vererek doktorları elinde tutarsa vatandaşlar kamuda sağlık hizmeti alamaz hale gelecektir. Kamudaki doktorlara iyileştirme yapılmalıdır.’’ dedi.


AİLE HEKİMLERİ YÖNETMELİĞİ ÇELİŞKİLİDİR
Aile hekimleri yönetmeliği hakkında konuşan Doğruyol; ‘’ Aile hekimleri hasta bakma sayısını arttırsa maaşları da o oranda artacak şeklinde yönetmelik yayınlandı. Bu ne demektir hasta sayısı artan bir ülkeye sahibiz demektir. Bizim hasta sayımızı azaltmamız gereklidir.’’ dedi.
İş barışının bozulduğuna dikkat çeken Doğruyol; ‘’ Hekim ile hemşire aynı parayı alsın demiyoruz ancak doktor ile teknisyen ücretleri adil olmalıdır. İş barışını içerde bozmamak gereklidir. Eksik ve aksak yerlerini Sağlık Bakanlığı’na bildirmeliyiz.’’ dedi.


ENFLASYON SABİT ÜCRETLİLERİ VURDU
Enflasyonist ortamlardan konuşan Doğruyol; ‘’ Memurlar ve asgari ücretliler enflasyon ortamından en çok etkilenen kesimdir. Eskiden her ay enflasyon farkları hesap edilerek verilirdi. Şu an çoğunluğun maaşı enflasyona yenik düşüyor. Enflasyon olmasını hiçbirimiz istemeyiz. Dünyada da küresel olarak enflasyon var. Ancak yüzde 2’den yüzde 7’ye çıkıyor. Biz de enflasyon rakamları yüzdelere sığmıyor.’’ dedi. 


BANKA PROMOSYONLARI 
Banka promosyonları hakkında konuşan Doğruyol; ‘’ Memur ve emeklilerin promosyonlar hoşuna gidebilir ancak bu ülkenin iyiye gitmediğini gösteriyor. Bazı bankalar 10 bin liraya kadar promosyon verebiliyor. Enflasyon nedeniyle bankalar önünü göremediği için bu yola giriyor. Banka promosyonlarının sürelerinin yıllık olarak yeniden düzenleme yapması gereklidir.’’ dedi.


EK ÖDEME YÖNETMELİĞİ 
Memurlara yönelik ek ödemelerden bahseden Başkan Doğruyol; ‘’ İdareciler siyasi olarak bu makamlara geldiği için disiplin cezaları ile memurlar tehdit ediliyor. Bu sistemin kaldırılması şarttır. Usulsüz şekilde ek görevler verilerek itiraz ettiği için hemşireye disiplin cezası veren idareciler var. İdari mahkemeye kadar bu cezalar gidiyor. Ancak cezayı veren idarecilere hiçbir ceza gelmiyor.’’ dedi.
 

Editör: TE Bilişim