Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İzmir Şubesi tarafından 31 Aralık'ta "Mekke'nin Fethi" programı düzenlenecek. Konak’da düzenlenen basın toplantısında konuşan AGD Şube Başkanı Erhan Kaya, her yeni gün yaptıkları iyiliklere, güzelliklere, faydalı ve doğru işlere daha fazlasını katma imkanının bulunduğuna inandıklarını belirtti.

AGD mensupları olarak yıllardır 31 Aralık gecesinde tüm Türkiye'de, yüzlerce noktada "Mekke'nin Fethi" programları düzenlediklerini anımsatan Kaya, bunları yaparken fethin hicri-miladi yıl dönümünü ya da kronolojisini konuşmaktan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdinde olduklarını söyledi.

Kaya, fethin, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasbeden zulüm düzeninden adil düzene geçen yolun açılması olduğunu dile getirerek, "Fetih, insanın merhametle ve adaletle buluşmasıdır. Fetih, insan olmanın, halife kılınmanın, dağların yüklenmekten çekindiği bir yükü omuzlamanın ve kulluk sözü vermenin gereğidir. Fetih, sadece hakkın hakimiyeti için çıkılan seferin sonucu değil, bilakis o sefere çıkabilme dirayetidir." ifadelerini kullandı.

İzmir halkını 31 Aralık Cumartesi günü düzenlenecek programa davet eden Kaya, katılımcılar arasında Kahoot yarışması, çekilişler ve sürpriz hediyelerin olacağını belirtti geçen ay düzenlenen liseler arası Siyer-i Nebi kitap okuma yarışmasının ödüllerinin de selahattin akçiçek kültür merkezinde takdim edileceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim