Habervakti’nde köşe yazarı Abdurrahman Dilipak, bugün kaleme aldığı yazısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklaması sonrası yeniden gündeme gelen başörtüsü tartışmalarını konu aldı.

Başörtüsü konusunun akıllarda yeniden canlandırma konusunun önemli olduğunu belirten Dilipak yazısında, “Hemen belirtelim ki, topluma verilen mesajla, yasa metni arasında büyük farklar var. Bu konuların artık daha fazla polemik konusu yapılmaması gerek. Erdoğan'ın konuşmasında sınırlı bir Anayasa değişikliğinden söz ediliyordu. Af konusu, EYT konusu vardı, Özgürlükler konusunda açıklamalar bekleniyordu. Sanırım o konular ertelendi” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Abdurrahman Dilipak ülke gündemini yakından ilgilendiren sosyal medya yasası’nı da gündemine taşıdı. Konunun mecliste olduğunu hatırlatan Habervakti yazarı, şöyle devam etti

"Torba yasada önemli düzenlemeler var ama sosyal medya konusunda bana kalırsa beklenen olmayacak ve işler daha da içinden çıkılmaz bir hal olacak. Zaten sosyal medya ağı çok hızlı değişen bir ağ, yasa ona yetişemez. Ve mevcut yasalar üzerinden yargıda içtihat yolu açılırsa ya da bazı mahkemelerde jüri yöntemi uygulanırsa daha doğru kararlar verilebilir. ‘Türkiye Yüzyılı’ hayali gerçek olmayacak bu gidişle. Çünkü aktif destekçisi olduğumuz uluslararası düzende ulus devletlere yer yok.”
İktidar tarafından ‘‘dezenformasyon yasası’’ olarak tanımlanan, gazeteci örgütlerinin "sansür yasası" olarak nitelediği yasa teklifinin Meclis’te olduğunu yazan Dilipak, şöyle devam etti: 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yasa teklifinde bulunduğu, Cumhurbaşkanı Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Anayasa'da değişiklik' önerdiği başörtüsü tartışmasını köşesine taşıdı. 

Editör: TE Bilişim