Ayşegül Koç'un sunduğu ''Gün Başlıyor'' programında bugün Konak Belediye Başkanı Abdül Batur konuk oldu. İzmir kutlamaları ve Konak Belediyesi çalışmaları konuşuldu.


Gaziler günü nedeniyle açılış çalışmasına katılacağını aktaran Abdül Batur; ‘’ Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve tüm gazilerimizin gününü kutlarım. Gazilerimiz için bugün saat 11:00’da sosyal tesis açılışımız olacaktır. Bu ülke için canını döken gazilerimiz için su, elektrik ve doğalgaz gibi faturalarını karşılıyoruz. Bu ülkenin geçmiş ve geleceği için gazilerimiz en önemli yerdedir. ‘’ dedi.


‘’9 EYLÜL KUTLAMALARI HARİKA GEÇTİ’’
Şehirlerin kurtuluş günleri kutlaması tartışması hakkında konuşan Batur; ‘’ İlçeler bile kurtuluş günlerini kutlarken Büyükşehirlerin kutlama yapmaması düşünülemez. İsmail Kahraman’ın sözleri kamuoyu tarafından uygun bulunmadı. Geçmişte de kutlamalar yapıldı. Ancak son Dokuz Eylül kutlaması tarihteki en büyük kutlama oldu. Başta Tunç Soyer olmak üzere hepsini tebrik ederim. Şansızlıklara rağmen hava gösterileri ve şovlar harika gerçekleştirildi. Yüzüncü yıla özel bir kutlama oldu. Tarkan da çok uyumlu oldu. ‘’ dedi. 


''Tunç Soyer’in konuşmasında herhangi problem yoktur. Tunç Soyer Fatih Sultan Mehmet ile ilgili açıklama yaptı. Osmanlı’nın son temsilcisi hakkında yapılan bir açıklama olmuştu. Tüm Osmanlı Devleti hakkında yapılmış bir açıklama değildir. İngiliz gemisine kaçıp gidenler ile ilgili bir açıklama oldu. Kemal Kılıçdaroğlu da gösterilere katılarak güzel bir paylaşım yaptı.’’ dedi.


‘’6’LI MASA İKTİDARA YÜRÜYOR’’
Altılı masa milletin masasıdır. Millet masası olarak anılmaya başladı. Artık iktidara doğru tam yol ilerliyoruz. Mutfaklardaki yangını herkes biliyor. Mazot fiyatlarını da herkes gözlemliyor. Elektriğe gelen zamları esnaf gayet iyi bilir. Herkesin sıkıntısı kışı düşünmektedir. Değişim zamanı artık geldi. Millet masasında belirlenen ortak aday ile iktidara geleceğiz.’’ dedi.


KONAK BELEDİYESİ ÇALIŞMALARI
Konak’ta kentsel dönüşüm hakkında konuşan Abdül Batur; ‘’ Gültepe çalışmalarımız mahkemede onay aldı. Çalışmalarımız yargı mercii tarafından kabul edildi. Mahkeme kesinlikle uygulanması yönünde karar verdi. Yani artık hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacağız. Bu konuda sevinçliyiz. Şu ana kadar Beştepelerde sıkıntı olmadan devam ediyoruz. Bir yerden başlayarak vatandaşı bulunduğu mahallelerde yerinden etmeden çalışacağız.’’ dedi. 


‘’Halka buradan sesleniyorum. Mallarını kimseye satmasınlar belediye olarak malları güvence altındadır. Belediye olarak her zaman yanlarındayız.’’ dedi.


‘’Konak Belediyesi olarak dar gelirli ailelere kart dağıtımı yapıyoruz. Kırtasiye yardımı alan vatandaşlarımız anlaşmalı kırtasiyelerden dağıtım yapıyoruz. Orta gelirlilerin bile yoksullaştığı bu dönemde her vatandaşımıza rencide etmeden yardım yapıyoruz. ‘Veren eli alan eli görmeden’ malzeme yardımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Pati ver festivalini gerçekleştireceğiz. Sokak hayvanları ile ilgili 8 ekimde festivalimiz olacak. Bugün akşam da konserimiz var. Zakkum konserine herkesi davet ediyoruz. Can dostlarımız ile yaşayan bir belediyeyiz. Kedi rehabilitasyon merkezi de açarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceğiz.’’ dedi. 
Ahilik haftası kutlamaları hakkında konuşan Batur; ‘’ Ahilik geleneğini devam ettiren bir anlayış yıllardır devam ediyor. İzmir esnafının da daima yanındayız. Şu an ekonomik anlamında esnaflarımız çok büyük sıkıntıdadır. Devamlı iş yerleri kapatılıyor. Ekonomik durumdan ötürü klimalar bile çalıştırılamıyor.’’ dedi. 


Roman Eylem Planı için çalışmalarımız ve araştırmalarımız devam ediyor. Eğitim, barınma ve madde bağımlılığı ile ilgili problem var. Müzik yerleri kapandığı için işsiz kalan roman vatandaşlarımız var. Dernekler ile beraber çalışmalarımız olacak. Çalıştay hazırlayarak roman vatandaşlarımız ile ilgili geniş bilgiler edinerek sorunlar giderilecektir.’’ dedi. 

Editör: TE Bilişim