Cumhuriyet’in miras değerlerinden biri olan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 2-11 Eylül tarihleri arasında 91’inci kez kapılarını açarken dünyanın en büyük gastronomi fuarı Terra Madre’ye de ev sahipliği yapacak. “Terra Madre Anadolu İzmir2022”, Anadolu topraklarının bereketini dünya ile buluşturacak.

Türkiye’nin en köklü ve en kapsamlı fuarı olan, İzmir’in ticari ve kültürel hafızasını içinde barındıran İzmir Enternasyonal Fuarı, geçmişten bugüne Kültürpark’ta dünyayı bir araya getirmeye devam ediyor. 91. İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl, dünyanın en büyük gıda hareketi Slow Food (Yavaş Gıda) önderliğinde gerçekleşen “Terra Madre” gastronomi fuarına da ev sahipliği yapacak. Fuarlara; League of Legends 10. Yıl Festivali ve İzmir İş Günleri'nin de dâhil edilmesiyle birlikte İzmir hareketli günler geçirecek. Dünyanın dört bir yanından katılımcı ve ziyaretçileri ağırlayacak fuarlar boyunca, onlarca konser, tiyatro, yarışma, sportif faaliyetler gibi birbirinden renkli etkinlikler gerçekleşirken kent ekonomisine de büyük katkı sağlanacak. 

İzmir İş Günleri

İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında, 8. İzmir İş Günleri 1 - 2 Eylül tarihlerinde çevrimiçi olarak farklı ülkelerden konuşmacıların katılımı ile gerçekleştirilecek. T.C. Ticaret Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen İzmir İş Günleri’nde, İzmir Enternasyonal Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenen “Terra Madre Anadolu İzmir 2022”ye paralel olarak “Tarım Ticareti: Dayanıklı Küresel Gıda Tedarik Zincirleri Kurulması” konusu masaya yatırılacak. Delegasyonlar arasında ve bakanlar düzeyindeki iş görüşmeleriyle birçok ticari anlaşmaya imza atılan, Türkiye için uluslararası ticaret platformu niteliğinde olan organizasyonla yeni iş birlikleri, yeni girişimler ve ülkeler arası ticari faaliyetlerin güçlendirilmesi hedefleniyor. Tarımda dönüşüm, yeşil ve sürdürülebilir tarım, değişen dünyada tarım ve gıdanın geleceği, sürdürülebilir ekseninde tarım ve gıda ticareti ile ürünlerin ihracatı, denizden tarım ticareti lojistiğinde güncel trendler gibi önemli konularla ilgili küresel ve yerel eğilimler hakkında fikir alışverişi yapılacak İzmir İş Günleri’nin çok sayıda ülkeden takip edilmesi bekleniyor. 

Dolu dolu müzik programı 

Fuar boyunca, onlarca konser, tiyatro, yarışma, sportif faaliyetler gibi birbirinden renkli etkinlikler gerçekleştirilecek. Fuar ziyaretçileri, eylül akşamlarında keyif dolu anlar yaşamak için Fuar konserlerinde buluşacak. Uzun yıllardır Fuar’ın vazgeçilmezi olan Çim Konserleri’nde günün yorgunluğunu atan ziyaretçiler, Mogambo Geceleri’nde ise doyasıya eğlenecek. 

Kültürpark 3 No’lu Hol önünde 3 Eylül’de başlayacak Rock and Rap Sahnesi de sırasıyla Köfn, Patron, Perdenin Ardındakiler, Sena Şener, Lil Zey, Pentagram, Can Gox ile Anıl Piyancı ve Contra’yı müzikseverlerle buluşturacak. Konserlerin başlama saati 20.30 olacak. 

Mogambo’da da 2 Eylül’de Cem Adrian, 3 Eylül’de Fatih Erkoç, 4 Eylül’de Ceylan Ertem, 5 Eylül’de Birsen Tezer, 6 Eylül’de Ibis Maria, 7 Eylül’de Mirkelam, 8 Eylül’de Öykü Gürman ve 10 Eylül’de Buzuki Orhan sahne alacak. 21.30’da başlayacak ve 3 Eylül’den itibaren Ezgi Bıcılı’nın ön grup olarak sahne alacağı Mogambo Geceleri’nin biletlerinin satışı ief.izfas.com.tr adresinden yapılacak. 

Açık Hava tiyatrosu hem gösterilere hem büyük finale ev sahipliği yapacak

Açık Hava Tiyatrosu etkinliklerinde ünlü isimler, tek kişilik gösterileri ile sahne alacak. Bilişim ve girişimciliğe yatırım yapan ve bu kapsamda birçok etkinlik düzenleyen İzmir Enternasyonal Fuarı, Açık Hava Tiyatrosu’nda oyun dünyasının önemli etkinliklerine de ev sahipliği yapacak. Yılın en iyi League of Legends takımının belirleneceği Türkiye Büyük Finali 2022, 10 Eylül 2022 Cumartesi günü gerçekleşecek. Türkiye Büyük Finali ilk kez İstanbul’dan farklı bir şehirde taraftarla buluşurken 9 ve 10 Eylül tarihlerinde Riot Games iş birliğiyle özel bir League of Legends 10. Yıl Festivali de gerçekleştirilecek. Açık Hava Tiyatrosu Etkinlikleri ve LOL Türkiye Büyük Finali 2022 biletlerinin satışı ief.izfas.com.tr adresinden yapılacak. 

Sinema Burada İzmir Sanat’ta

Sinema dünyasının vazgeçilmezi olan “Sinema Burada”, Terra Madre Anadolu ile paralel olarak “Gastronomi ve Doğa Temalı” filmleriyle 3 – 11 Eylül tarihlerinde Kültürpark’ta İzmir Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Sinemanın değerli örneklerinden oluşan Bal Ülkesi, Keçileri Kaçırdık, İnatçılar, Prenses Mononoke, Ulamış Köy Tiyatroları Belgeseli, Sideways, Moana, Bi Avuç Hayal, Toprağın Tuzu, Kabuğu Kırmak, Loraks ve Minari filmleri, 3-11 Eylül tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak. 

Oyun yarışmaları ve girişimcilik etkinlikleri Fuar’da

İzmir Enternasyonal Fuarı’nda 7’den 77’ye her yaşa hitap eden etkinlikler 

91. kez kapılarını açacak Fuar’da; teknoloji, kültür, sanat ve eğlenceye kadar her kesimden her yaş grubuna hitap eden etkinlikler ziyaretçilerle buluşacak. İzelman Fuar Çocuk Kulübü, İzmir Çocuk Sahnesi, Pony Club ile Fuar’a gelen çocuklar için çocuk tiyatrosu, müzikal, canlı heykel, pandomim, palyaço gösterileri, masal anlatımı gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Yarışmacılara İzmir ile ilgili soruların yöneltileceği Bilgi Yarışması, Macera Parkuru ve Zipline, ile gezici etkinlikler de ziyaretçilere keyifli, eğlenceli günler geçirtecek. Altay, Altınordu, Arkas, Bucaspor, Göztepe, İzmirspor ve Karşıyaka spor kulüplerinin de yer alacağı farklı programlar gerçekleştirilirken kano, masa tenisi, oryantiring gibi etkinlikler de düzenlenecek. Ayrıca, Çöpüne Sahip Çık Vakfı İleri Dönüşüm Atölyesi ile de katılımcılarda bu konuda bilinç oluşturulacak. 

Sergiler ziyaretçilerle buluşacak

91. İEF’de sponsorlar Folkart ve Migros

91. kez yapılacak İzmir Enternasyonal Fuarı; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenecek. 2 – 11 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacak Fuar'ın Ana Sponsoru Folkart, Etkinlik Sponsoru ise Migros oldu. Kafa Radyo ise medya sponsoru olarak yer aldı. Fuarın giriş ücretleri; tam 8 TL, öğrenci 3,50 TL olarak belirlendi. Kültürpark’ın tüm kapılarından giriş-çıkış yapılabilecek ve Fuar etkinlikleri 16.00 - 23.00 saatleri arasında düzenlenecek. ief.izfas.com.tr adresinden Mogambo Geceleri, Acık Hava Tiyatrosu etkinlikleri ve LOL TBF Türkiye Büyük Finali 2022 için alınan giriş biletleri üzerindeki QR kodu Fuar giriş kapılarında göstererek ücretsiz giriş yapılabilecek.

Editör: TE Bilişim