3 Eylül 2019'da HDP il binası önündeki 'Evlat Nöbeti'ne katılan Ayşegül- Rauf Biçer çiftinin eylemi sürerken, oğulları Mustafa, yaklaşık 4 ay önce terör örgütü PKK'nın barınma alanlarından kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Biçer ailesi verdikleri mücadelenin ardından çocuğuna kavuştu. Ayşegül Biçer, 10 gün kadar önce kına yakarak askere uğurladığı oğlu Mustafa’yla askeri üniformayla fotoğraf çektirdi.


'O AN BENİM İÇİN BAYRAMDI'


Biçer, oğlunu askeri üniforma içinde görürken, çok mutlu olduğunu söyledi. "O an benim için bayramdı" diyen Biçer, "Oğlumu PKK'dan başlattığım mücadele ile aldım. Bugün çok gurur verici bir günümüz. Oğlum artık asker. O, artık bir Türk askeri. Kendi toprağı, kendi vatanı, bayrağı için savaşacaksa savaşacak, ölünecekse kendi vatanı için ölünecek. Rabbime şükürler olsun bugünü de gördüm. Eğer mücadeleyse kendi vatanınız ve toprağınız için mücadele versin" dedi.


'ŞANLI ÜNİFORMAYI GİYDİM'


Mustafa Biçer de 4 yıla yakın bir süre terör örgütü PKK'nın elinde zorla tutulduğunu belirterek, "Artık şanlı üniformayı giydim. Nasıl ki Çanakkale'de dedelerimiz yan yana düşmana karşı savaştıysa, ben de kardeşlerimle yan yana teröre 'dur' diyeceğiz ve savaşacağız. Çok mutluyum. Böyle bir fırsat kimsenin eline geçmez. Terör örgütünde ölmektense askerde vatanına, milletine hizmet ederken şehit olmak kutsal" diye konuştu.

Kaynak: dha