Yeni kurulan, kurulmakta olan, kurulacak partilerimizin kıymetli yöneticileri; aşağıda sıraladığım maddeleri parti programınıza veya ucu görünen seçim için vaatlerinize dâhil edin, benden size seçim garantisi. Nereden mi garant? Bizzat bizden. Yerli ve milli. Öyle bir sürü anket yaptırıp paranızı çarçur etmenize de gerek yok hani.

İŞTE O SEÇİM VAATLERİ

- AB kriterlerinin ekonomik ve siyasi hükümlerini hayata GEÇİRECEĞİZ

- İhale mevzuatını AB standartlarına ÇIKARACAĞIZ

- Ülkemizde yargıya çeşitli şekillerde müdahaleler var, yargıçların tarafsız olarak karar vermelerini SAĞLAYACAĞIZ.

- Demokrasinin nihai amacı, başta düşünce, inanç, eğitim, örgütlenme ve teşebbüs özgürlüğü olmak üzere, bütün sivil ve siyasi özgürlükleri güvenceye almak ve insanların korku ve endişeden uzak olarak yaşamalarını SAĞLAYACAĞIZ.

- Merkezi idare ile yerel idareler arasında görev, yetki ve kaynak paylaşımı etkinlik, verimlilik ve çağdaş yönetim ilkelerine göre belirleyecek yeni bir düzenleme YAPACAĞIZ.

- Ülkemizde hayvancılık sektörü yıllarca ihmal edilmiştir. Ekonomik krizlerin de etkisiyle, Türkiye et ihraç ederken et ithal eder hale gelmiştir. Ülkemizin temel gıda ürünleri açısından kendi kendine yeterli olmasını SAĞLAYACAĞIZ, verimli tarım arazilerini sürekli işlenir halde TUTACAĞIZ.

- Yüksek Öğretim Kurumunu (YÖK), üniversiteler arasında koordinasyon sağlayan, standartlar belirleyen bir yapıya KAVUŞTURACAĞIZ; Rektör, dekan, bölüm başkanı, ana bilim dalı başkanı, enstitü müdürü gibi her kademedeki akademik yöneticinin seçimle işbaşına gelmesini sağlayacak yasal düzenlemeler YAPACAĞIZ.

- Kayırmacılığın ve yozlaşmanın önlenmesi için; personel alımında objektif kriterler getirilecek, terfilerde liyakat ve fırsat eşitliğini esas ALACAĞIZ.

- Kadına yönelik şiddetin, cinsel ve ekonomik istismarın önlenmesini, muhtaç durumdaki kadınların desteklenmesi ve korunmasını, öncelikli politikalarımız arasına ALACAĞIZ.

- Son yıllarda ülkemizde büyük boyutlara ulaşan, halkın devlete olan güvenini sarsan, ülkemizin uluslararası imajını zedeleyen yolsuzluk olaylarını ortaya ÇIKARTACAĞIZ ve suçluların cezalandırılması için gerekli idari ve hukuki önlemler ALACAĞIZ.

- Siyasetçilerin ve kamu yöneticilerinin mal varlıklarını şeffaf hale GETİRECEĞİZ.
Kamuda israfı önleme hedefleri doğrultusunda makam aracı, sosyal tesis gibi konularda israfı ve kaynakların gereksiz harcanması ÖNLEYECEĞİZ.

- Yöneticiler haricinde tüm makam araçlarını KALDIRACAĞIZ.

POLİTİKA, SLOGANLAR HAZIR

Politika, sloganlar hazır. Ben de zaten hazıra kondum. Asrın liderimizin 2002 yılındaki, yani bu yolda –şimdilerde yolları ayrılan- ekibiyle beraber yürümeye başladığı zamanlarda söylediklerini paylaştım. Yukarıda sıraladıklarımla yaklaşık 20 yıldır bizleri yönetiyor, yeni partilerimiz, sizler de pekala başarabilirsiniz. Nasıl olsa söylemekle, vaat etmekle-takip edilmedikten sonra- bugüne kadar gelindi. Peki vaatler ne oldu, tek tek inceleyelim. Bak sizleri de takip ederim, şimdiden ayağınızı denk alın derim.

 NE VAAT EDİLDİ, NE YAPILDI'

Eyy AB deyip ara ara ayar verildi, AİHM kararları bizi bağlamaz, yok hükmündedir’e getirildi. Bu doğrultuda ihale kanununu AB’ye 190 kez uyarladık, ama yalama olmuş, diş tutmuyor. Ey AB, Beşibiryerde 27’den büyük! Hem milletin … orasına bile koyuyorlar, ne güzel.

Alt mahkeme, üst mahkemeyi tanımaz, e o da durur mu, o da AİHM’i tanımaz; ama 67 gazeteci hapiste, Cumhurbaşkanına hakaretten 63 bin kişiye dava açılmış. Elde hakim kalmadı, yeni mezunlardan ağır ceza reislerimiz var sırada. Sonuna kadar FETÖ! Yanlış yapmayacaklardı. Ne istediler de verilmemist? O kadar da yürekten çağırmıştık, “Gel de bitsin bu hasret.” demiştik.

İstanbul, Ankara, İzmir BB.’leri kanunda yetkisi olmasına rağmen yardım toplayamıyor, bağış kabul edemiyor. İBB örneğinde olduğu gibi, yeni taksi ihalesi açamıyor, yeni halk ekmek dağıtım noktası kuramıyor, hizmette elleri, kolları bağlanıyor merkezi yönetim tarafından. AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, karşı görüşten ya  “internetçi arkadaş” diyerek alay etmeye çalışıyor; ama hay aksi, bu internetçi arkadaşın, Stanford Üniversitesi'nden doktorası varmış.
            Bulgaristan’dan saman, Polonya’dan et ithal ediyoruz diyelim de listeyi çok uzatmayalım, zira çiftçi icralık. Tarım bitti. “Ne güzel paramız var ki ithal ediyoruz.”, deyiveriyor Tarım Bakanımız, bi’ rahatlıyoruz, bi’ rahatlıyoruz.

BÜYÜKLERİN HİKMETİNDEN SUAL OLMAZ

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atamak istemezlerdi belli, vaatleri doğrultusunda; ama demek ki kurumda liyakatli(!) biri yokmuş. E öyle, büyüklerin hikmetinden sual olmaz. Ya çocuklarını, gelinlerini yeğenlerini üniversite kadrosuna alan rektörler, onlar için özel kadrolar açanla? Elbette haklılar(!) hep liyakat eksikliği, olsa güzel ülkemizde o görevler getirecekleri gençler, almazlar mıydı'
Günde 3 kadının öldürüldüğü bir ülke olduk, olsun varsın, insan haklarımız var. Eyy Fransa, Eyy Almanya, önce sen bir kendi tarihine bak. Sen kimsin ya…
Elindeki alyansı gösterip, “Benim bütün servetim bu yüzük, bir gün Erdoğan zengin olmuşsa, bilin hırsızlık yapmıştır.”demişti, partili cumhurbaşkanı. Sahi hani liderlerin mal varlığı açıklanacakt? 17/25’te neler olmuşt? sıfırlama tapeleri, para sayma makineleri, bilmem kaç dolarlık saat ve bilmem ne. Bir tiyatro muydu, yoksa atı alan Üsküdarı gecti m? Amaaan sen de, bak o bakanlardan biri büyükelçi oldu, bakara makara derken. (yanlış oldu, şaka maka derken)
Gelelim makam araçlarına, tasarruf edecektik ya hani söz vermiştik 20 yıl öncesinden:
Japonya  : 2 özel uçak   10 bin makam aracı
Almanya:12 özel uçak   9 bin makam aracı
Türkiye  :16 özel uçak 125 bin makam aracı

Dünya bizi kıskanmasın da ne yapsın. Ankara’da bürokratların ucuza konaklamaları için 5 yıldız konforuyla 2 vilayet evine ilave geliyor 3.sü, Kızılcahamam’da termal havuzuyla, eli kulağında. Türkiye tüm OECD üyeleri arasında Meksika ve Şili’den sonra gelir dağılımı en bozuk 3. ülke (TÜİK 2019) olmuş, asrın liderimiz göreve gelirken 5. imiş, olsun varsın. Marmaris’te yazlık sarayımızı gizli tutuyoruz, itibara halel geldi mi, süreriz masaya, rest deyiveririz. Gerisini dünya düşünsün.
 

 İMAMIN DEDİĞİNİ YAP, YAPTIĞINI YAPMA!

Bakın şimdi, başta sıraladıklarımız yapılmadı da ne oldu, gene de 19 yıl iktidar olundu. Hem siz imamın dediğini yapın da yaptığını yapmayın. Yani vaatler olacak, gerçekleşmezse n’olacak'
            Unutuyordum, ayar vermek önemli. Bir konuda açıklama mı yapacaksınız. 2 dakikada açıklayın, 8 dakika muhalefete ayar verin. 5 puan garantili hamle mi istiyorsunu? Uluslararası bir toplantıda efelenin mesela, “Bi’ daha da gelmem.” filan deyin. Bir 5 puan da birkaç mitingde kutsal kitabı kitlelere göstererek kaparsınız artık, bunu da mı ben söyleyeyim. Bugün ak dediğinize, yarın kara demeyi ihmal etmeyin ve sakın TV programlarına çıkmayın, densiz bir gazeteci hoşa gitmeyen bir soru sorar, “gemicik”, filan der, bir de onunla uğraşmayın.
     Olur ha, bir gazeteci tasarruf diyerek geldiniz, Ankara’da sarayınız var, Ahlat’da sarayınız, köşkleriniz, yazlıklarınız var, bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu derse, dün dündür, bugün bugündür demeyi akıl edersiniz de “İtibardan tasarruf olmaz” deyin, bu daha güzel tutar. Hadi gene giderayak yaptım gene bi’ güzellik. Unutmazsınız beni artık.
 Yerli uçağımız göklerde, yerli otomuz yollarda demeyi de ihmal etmeyin, ara ara da Karadeniz’de gaz çıkartın. Halk bunlara bayılıyor. En güzeli de “Dünya bizi kıskanıyor.” deyin, bakın asrın liderimiz de öyle diyor.