Mersin’de kaybolduktan 10 gün sonra cansız bedeni bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal’ın aile üyeleri gözaltına alınmış, dede Hasan Yağal ise tutuklanmıştı. Hasan Yağal’ın gelini Selvi Yağal’a tecavüz ettiği ortaya çıkmıştı. Olayla ilgili Müslüme’nin annesi Selvi Yağal ve 4 kardeşi koruma altına alındı.

Sabah’ın haberine göre, Anne Selvi Yağal ifadesinde, Hasan Yağal’ın, eşi askerdeyken kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu ve 14 yaşındaki A.Y.’nin bu saldırı sonrasında dünyaya geldiğini iddia etti. Dedenin tecavüzden doğan A.Y.’ye de cinsel istismarda bulunduğu kız çocuğunun “Dedem beni sıkıştırırdı” dediği öğrenildi.

3 AYRI SUÇTAN TUTUKLANDI: KASTEN ÖLDÜRME, “CİNSEL SALDIRI VE “CİNSEL İSTİSMAR”

Müslüme’nin ölümü sonrasında tutuklanan Hasan Yağal’ın 3 ayrı suçu olduğu ortaya çıktı. Hasan Yağal’ın, “kasten öldürme”, “cinsel saldırı” ve “cinsel istismar” suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu.

“DEDEM BENİ SIKIŞTIRIRDI”

Anne Selvi Yağal’ın ifadesinde, dede olarak bilinen Hasan Yağal’ın eşi askerdeyken kendisine tecavüz ettiğini, Müslüme’nin ablası A.Y.’nin de onun çocuğu olduğunu iddia ettiği bilgisine ulaşıldı. Ayrıca, Hasan Yağal’ın 14 yaşındaki A.Y.’yi de istismar ettiği bilgisi edinilirken, A.Y.’nin, “Dedem beni sıkıştırırdı” dediği öğrenildi.

DETAYLI OTOPSİ İSTANBUL’DA YAPILACAK

Mersin’de yapılan otopsi sonrasında Müslüme’nin cenazesi İstanbul’a gönderilecek. İstanbul’da yapılacak detaylı otopsi sonrasında küçük Müslüme’nin ölüm nedeni ve tecavüze uğrayıp uğramadığı belirlenecek.

Editör: TE Bilişim