Bir haftayı daha geride bıraktık; yeni hafta oldukça hareketli olacak, yarın sevgililer günü kimine göre gereksiz bir gün… Kimine ise bir haftaya yayılacak bir fırsat… Yaptığınız tüm hataları affettirebileceğiniz… Romantik filmleri, şöminenin önündeki ayı postunun üstünde, mum ışığı ile aydınlatılmış kulübenizde izleyeceğiniz. Bol öpüşmeli bir gün… Dışarıda fırtına olsa ne fark eder yanınızda sevdiceğiniz olduktan sonra… Aşılarınız tam mı? Kontrol edin aman diyeyim. Sevgililer gününe döneceğim… Biraz geride kalanlara bakalım.

Wecycle geliyor…

Bu yıl İzmir’de 31 fuara düzenlenecek. Bunlardan biride 12-14 Mayıs tarihleri arasında Fuar İzmir’de Efor Fuarcılık ve İzfaş’ın birlikte düzenlediği Wecycle Çevre ve Geri Dönüşüm Teknoloji Fuarı… Havagazı’ın da gerçekleşen fuarın lansmanında İzmir’in Başkanı Tunç Soyer, Sanayicinin Başkanı Ender Yorgancılar ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz geri dönüşümün ve çevrenin ne kadar önemli olduğundan ve bu fuarın sektöre katkısından bahsettiler. Hayırlı bir fuar olsun…

**

HORECA açılıyor…

Fuarlardan söz etmişken, Çarşamba günü HORECA Fair-Uluslararası Otel Ekipmanları Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı kapılarını açıyor. 4 gün boyunca sektörün önde gelen isimlerini söyleşilere katılacak... Sektörün kalbi yine Fuar İzmir’de atacak… Gastronomi, turizm ve otelcilik konularına ilginiz varsa bu fuarı kaçırmayın.

**

APİKAM’da keyifli sohbetler…

APİKAM 100 yıl sohbetleri başladı. Bu yıl biliyorsunuz İzmir’in kurtuluşunun 100. Yılı kutlanacak. Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde Gazeteci ve APİKAM koordinatörü Hasan Tahsin Kocabaş moderatörlüğünde, genç tarihçiler Doç. Dr. Mithat Kadri Vural ve Doç. Dr. Gürhan Yellice, seçkin bir kalabalığın önünde, farklı bakış açılarıyla, objektif bir şekilde 1922 yılını değerlendirdiler. Yunanistan ve İzmir açısından bir yıla bakmak çok güzel, ilginç ve öğreticiydi. Tarihte doğru olarak kabul ettiğimiz ne çok yanlış var. Bu söyleşiler sürecek mutlaka takip edin hala APİKAM nerede bilmeyen varsa Çankaya eski itfaiye diyelim.

**

İzmir İktisat Kongresi 99 yaşında…

17 Şubat 1923’de Türkiye’nin ekonomi politikasını belirlemek için toplanılmış ve birçok önemli karar alınmıştır. Kongre için İzmir’in seçilmesi tesadüf değildir. İşgalin tüm ağırlığını hissetmiş, savaşın yıkımını yaşamış, iktisadi bakımdan çökmüş olan İzmir, İktisat Kongresi ile ekonomik kurtuluşun, ulusal ekonomik yapıya geçişin de simgesi olmuştur. Her sene olduğu gibi bu yılda çeşitli etkinliklerle İktisat Kongresi’nin ruhu yaşatılacak.

**

Buca aşkına kavuşuyor.

Buca’nın en önemli sorunu trafik, metro yapımıyla bu sorun çözülecek. İzmir’in en önemli yatırımının temel atma töreni Sevgililer Günü’nde gerçekleşecek. Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı tören şölen havasında geçecek. Sonrasında Popun Prensesi Zeynep Bastık konser verecek. Sevgililer Günü’nde Buca aşkına biraz daha yaklaşacak. Umut ışığı doğacak.

**

Dünya Radyo Günü…

Sevgililer Günü arifesinde Radyo Günü kutlanıyor. Bizim 26 yıldır aşkımız Radyo Ege, bugün ve yarın her zaman olduğu gibi en güzel şarkıları sizin için çalacak ve bu iki özel günü birlikte kutlayacağız. Sesin gücü hiçbir zaman bitmeyecek. Hem eğlendirip, hem de haberdar etmeye devam edeceğiz.

**

Bahar geliyor…

Baharın müjdecisi Cemreler haftaya düşmeye başlıyor. "Ateş", "kor" anlamına gelen cemrenin her yıl Şubat ayı sonunda başlayan takvime göre önce havaya, sonra suya, son olarak da toprağa düştüğü kabul ediliyor. "Cemre düşmesi", bahar bayramı nevruzun yaklaştığına da işaret ediyor. Üç tane olan cemrenin birincisi havaya (19-20 Şubat), ikincisi suya (26-27 Şubat) ve üçüncüsü de (5-6 Mart) toprağa düşer."
**
Kent Konseyi Başkanı değişti
Cumartesi Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Kent Konseyi seçimi vardı. 4 adayın yarıştığı seçimde ilk iki turda yeterli oy oranı olmadı. Son tura mevcut başkan Nazik Işık ve Adnan Akyarlı kaldı. Prof. Dr. Adnan Akyarlı 291 kullanılan oyun 177'sini alarak yeni başkan seçildi. Başarılar dilerim...
**
Maske kimsin sen...
Bir genelge ile final yaptırılan ilk program olan "Maske Kimsin Sen" yarışmasında, merak edilen maskeler bir bir açıldı. Altından ülkenin ünlü oyuncuları çıktı. Birinci Tavus Kuşunun (Emre Altuğ) elinden ödülü alan Aslan oldu. Bu tür yarışmalarda genellikle erkek birinci olurken, aslan maskesinin altından Özge Borak çıktı. 9 hafta hayatımıza renk kattığı için Med Yapıma teşekkürler... Suudi Arabistan'da bile yayında olan bu format maalesef tarihe gömüldü. Toplum içinde karşı çıkılması gereken birçok şey varken, ikiyüzlü insanların ülkesi haline gelmişken, bu masum yarışmaya garip anlamlar yüklemeleri çok ilginç... Televizyon programlarının "sarı öküzü" oldu. Maskeli Balo sürerken, du bakalem n'olcek...

**

Sadece sev…

Gelelim önemli güne… Her şey sevmekle başladı. Kimi mağaraya resim çizdi, avını önüne koydu, elma ikram etti. Sonra yıllar geçti adına şiirler yazıldı, gözünün içine bakarak şarkılar söylendi. Önüne çiçekler serildi. Mumlar yakıldı. Günümüzde ise pahalı hediyelerle sevgi gösterilebileceğini düşünen bir tüketim toplumu oluştu. Oysa içten bir sarılış, sıcak bir öpücük bile sevgiyi anlatmaya yeter…

Beni yak kendi yak her şeyi yak” ile “Ya benimsin ya toprağın” arasında sıkışmış bir sevgi anlayışımız var. Ben sevgiyi Leo Bucaglia kitapları ve aile içindeki iletişimle öğrendim. Karşılıksız sevmek, sadece canlı olduğu için bile hak ettiği sevgiyi verebilmek… İnsanlar birbirini sevebildiği ve sevdiklerini gösterebildiği zaman şiddet kendiliğinden yok olacak. Karşılıksız sevgi en çok can dostlarımızdan öğreniliyor. Evde kara kızım ‘Minik’ her sabah öperek uyandırıyor. Kafasıyla kendini sevdiriyor. Onun bu arada çıkardığı mırıltılar ömre bedel. Kedi besleyenler bilirler. Evin sahibi onlardır o isterse sevdirir kendini, istemezse yanına yaklaşamazsınız.

**

Aile içi sevgi…

Herkes ilk sevgiyi ailesinde görür. Annem ve Babam birbirine aşk bir çiftti. Her aşkın bir melodisi vardır. Bizimkiler “Besame Mucho” ile kalplerini birleştirmiş. Hala her çaldığında kalkıp dans ederler, çok öp diyen sözlere uyarak öpüşmeye doyamazlar. Benim örneğim iyiydi anlayacağınız… İlişkilerimde fana sayılmazdı. Yeditepeli şehrimde ve güzel İzmir’im de çok güzel birliktelikler yaşadım. Bu özel günde sevgilinizle mutlu saatler geçirin küçük sürprizlerle onu mutlu edin. Ülkemizde bu günün yaygınlaşması için çaba harcayan üstad Hıncal Uluç’a gönülden teşekkür ediyorum.

**

İlk Sevgililer Günü…

Yıl 1990… Buca… Dokuz Eylül Üniversitesi önü… Serkan Cafe… Kısa boylu gözlüklü esmer kız… Emsalsiz… Bir karanfil ve kol saati hediyem… Zerrin Özer söylüyor.“Var mı sen de o yürek” ardından da Roy Orbison “In the real world”… Yıllar süren mutlu bir ilişki ve O aşkın meyvesi Tuncam… Birlikte kutlanan bir çok sevgililer günü… Yol ayrımı… “Olmasa Mektubun”… 2001 yeni bir aşk “Ummadığım Anda” tam da sevgiye inancımın bittiği zaman… Tülin… 2005 Ardam… Ve… “Ben her bahar aşk olurum”

Bir alternatif…

Bu arada sevgiyi öğrendiğim, kitapları en çok satanlarda yer alan yürekten hikaye anlatma tarzıyla “Dr. Love” olarak bilinen Amerikalı yazar ve motivasyon konuşmacısı Leo Bucaglia’nın çok sevilen kitapları yenilenen kapakları ile İnkılap Kitabevi aracılığıyla tekrar okurlarıyla buluşuyor. Eserleriyle milyonların kalbine dokunan yazarın özellikle “Birbirimizi Sevebilmek”, “Sevgi”, “Sevgi İçin Doğmak”, “Sevgi Öyküleri”, “Yaşamak, Sevmek, Öğrenmek” kitapları kalplerinize dokunacak... Belki sevgililer gününe bir alternatif olabilir. Çikolata ve güllerle bir Leo iyi gider.

**

Korona bir yıldızı daha aldı.

Bu satırları yazarken birçok kişiye sevgiyi öğreten Psikiyatrist Haydar Dümen’i kaybettik. Posta gazetesinde sorunlara esprili cevaplar vererek doğruyu gösterirdi. Tabu kabul ettiğimiz, kimseyle konuşamadığımız sorunlarımızın çözüm yollarını ondan öğrendik. Skorun değil maçın önemli olduğunu, küçüğe de saygı duyulması gerektiğini ondan öğrendik. Sırf onu okumak için Posta gazetesi alan dostlarım vardı. Hem kadınlar hem de erkek okuyucuları ilgiyle takip ederdi. Nur içinde yat… Beyaz saçlı önder…

**

Gerisi Bende…

Radyo Ege’de Funda Arar söylüyor. “Sen sadece sev gerisi bende…” Yanınızda sadece sevmenizi bekleyen ama farkında olmadığınız o kadar çok kişi var ki! Biraz cesaret edin ve gözlerinin içine bakarak bu cümleyi söyleyin. Ben denedim sonuç olumlu tavsiye ederim… Bu fırsat kaçmaz. Bugüne özel tüm aşk şarkıları radyonuzda açın radyonuzun sesini, girin aşkınızın koluna… Fısıldayın kulağına…

Seni seviyorum Kadın… Daima gülümse...