Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ilişkin sorusunu yanıtlıyor:

“Tayyip Bey gerçek bir insan, plastik değil. Şimdi bir siyasetçi tipi vardır plastik, öfkesi de sevgisi de duygulanması da hep rol icabıdır. Tayyip Bey gerçekten öfkeleniyor, gerçekten gözleri doluyor, gerçekten gülümsüyor. Bence bu çok önemli bir özellik bir siyasetçi için. Hangi makamda olursanız olun gerçek olmak güzel bir şey, doğru bir şey"

Türkiye’nin onurlu avukatları ve temsilcileri bana göre Metin Feyzioğlu’nu geri dönmemek üzere tarihin çöplüğüne gönderdi.

Bir dönem çok daha önemli görevlerin adayı olarak gösteriliyordu Feyzioğlu. Özellikle de sosyal demokrat kesimlerce. Feyzioğlu’nun tıpkı sahte demokrat Doğu Perinçek gibi, rotasını AK Partiye çevirip badem bıyık bıraktı. O meşhur toplantıda Erdoğan’dan yediği azara rağmen. Bundan sonra ailesinin bile gönlünde nasıl yer alacak çok merak ediyorum.

A Haber’in gözdesi oldu

Bugünden itibaren belki de Cumhurbaşkanı’nın himayesine daha çok ihtiyacı var Feyzioğlu’nun. Belki de bir danışmanlık kapar. Böylece tarafını daha netleştirmiş olur.

Feyzioğlu’nun burada hukukçu olan AK Partili Bülent Turan ve Ali İhsan Yavuz gibi yöneticilerden daha başarılı olabileceğine de inanıyorum. Bir de televizyon olarak A Haber’in en iyi yorumcusu da olabilir.

Sistem içine sindi

Bildiğiniz gibi TBB’nin illerde barolara kayıtlı avukat sayılarına göre temsil edilen bir delege yapısı vardı. Bu sayıları dikkate almadan yeni bir düzene geçildi ve 50 bin üyesi olan İstanbul barosunun delege sayısı 137 avukatın üyesi olduğu Sinop ile neredeyse eşit hale getirildi.

Bu çarpıklığın sonucunda da TBB seçimlerinde Metin Feyzioğlu, yönetimine aldığı Ağrı, Bilecik, Siirt, Isparta, Sinop, Bitlis, Tokat, Çorum ve Elazığlı listesinin temsil ettiği toplam avukat sayısı 2 bin 712 kişiydi. (2020 TBB kayıtları)

Buna karşılık Seçimi kazanan Erdinç Sağkan’ın listesine aldığı Ankara, İstanbul, İzmir, Aydın, Trabzon, Bursa, Adana, Kırklareli, Aksaray, Muş, Şırnak Barosu temsilcileri ile arkasında 90 bin avukatlık bir güce sahipti.

Normal şartlarda seçimin 30 katından fazla bir farkla Erdinç Sağkan’ın kazandığını düşündüren bir sonuç bu.

Ama TBB seçimlerinde Erdinç Sağkan 182 delegenin oyunu aldı. Metin Feyzioğlu ise bu güdük sistem ile 156 oy aldı. Feyzioğlu’nun üzerinden aslına bakarsanız dozer geçti. Ama, bu ucube sistemi içine sindirdiği için sahte bir demokrat olmayı da kabul etti.