Çoruh ve Ozan Güven’in yanı sıra kadrosunda Mert Asutay, Nergis Çorakçı, Seçkin Özdemir, Ömür Arpacı, Rüya Demirbulut, Ahmet Balta, Kemal Yazıcı ve Cem Evsen’in de yer aldığı yüksek tempolu oyunda kara komediyle gerilim iç içe geçiyor. Emrah Eren yönetmenliğinde tiyatro sahnesine taşınan Taxim, eğlenceli karakterleri ve insan doğasının yarattığı çelişkileri ortaya seren hikâyesiyle, taktığımız türlü maskelerin “hayatta kalma kavşağı”nda nasıl da kolayca düştüğünü anlatıyor.

Senaryosunu Álex de la Iglesia ve Jorge Guerricaechevarría’nın kaleme aldığı 2017 yapımı İspanyol filmi “El Bar”dan Baba Sahne’nin uyarladığı “Taxim”in metin danışmanlığını Caner Güler ve Ozan Güven üstleniyor. Yönetmen koltuğunda Emrah Eren’in oturduğu “Taxim”in oyuncu kadrosunda ise Şevket Çoruh, Ozan Güven, Mert Asutay, Nergis Çorakçı, Seçkin Özdemir, Ömür Arpacı, Rüya Demirbulut, Ahmet Balta, Kemal Yazıcı ve Cem Evsen yer alıyor.

“Taxim Bistro”da yolları kesişen birbirinden farklı hayatlar… On farklı insan, on farklı kader. Bir araya gelmesi mümkün ama bir arada yaşaması imkânsız olan bu insanların yolları, bir anda beliren “hayatta kalma kavşağı”nda sınava tabi tutulursa neler olur? Herkes yaşamayı hak eder mi? Yaşama hakkı taksim edilebilir mi? İşte bütün sorun bu! “Taxim”, sistemin baskıcı düzeni ile kişisel bencilliklerin ve önceliklerin kesiştiği Araf’ın oyunu. Kara komedinin doruklarından, ölümün kıyısına gelgitler yaşayan bir hikâye…

Dekor ve ışık tasarımı Kerem Çetinel’e, ses tasarımı ise Özgehan Özturan’a ait olan iki perdelik “Taxim” oyunu, 13 Mayıs 2022 Cuma akşamı saat 20.30’da Eskişehir Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde sahnelenecek. Oyunun biletleri Biletix’ten ve Zübeyde Hanım Kültür Merkezi gişesinden temin edilebilir.

Editör: TE Bilişim