Manisa’da 2021 yılında pandemi nedeniyle yapılamayan sezonun ilk kuru üzüm alım töreni Manisa Ticaret Borsası tarafından Kurşunluhan’da gerçekleştirildi. 20 Ağustos tarihinde Manisa’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 27 TL olarak açıklanan çekirdeksiz kuru üzümde ilk ürün kilosu 3 bin 500 TL gibi rekor fiyata açık artırma usulüyle alındı.
Manisa Ticaret Borsası tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen çekirdeksiz sultaniye kuru üzüm alım töreni Kurşunluhan’da gerçekleştirildi. Törene Manisa Vali Yardımcısı Aydın Memük, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve üzüm üreticileri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Manisa Ticaret Borsası tarafından hazırlanan Çekirdeksiz Sultani Üzüm videosunun gösterimi ile devam etti.

İlk üzümü sattı yüzü güldü
Yapılan açık artırma ile borsaya getirdiği 50 kilogram kuru üzümün kilosu 3 bin 500 TL’den alınmasının mutluluğunu yaşayan Saruhanlı’nın Nuriye Mahallesinden üretici Vahit Gülten, “Mutluyum. Bundan daha güzel gün olmaz. İlk getirmek başarılı olmak güzel. Geçen sene pandemiden dolayı katılamadık. Bu sene dereceye girdik, birinci olduk. Üzüm fiyatlarımız güzel. Üreticiyi korur. Bugün bana verilen fiyat çok güzel. 27 TL fiyat da çok da güzel değil çok da kötü değil. Emeğimizi koruyor. Yeter ki 27 TL’den alsınlar” dedi.

Açık artırma 100 TL'den başladı
Yapılan konuşmaların ardından Manisa Ticaret Borsasına ilk kuru üzümü getirenler arasından birinci olarak seçilen Saruhanlı’nın Nuriye Mahallesinden üretici Vahit Gülten’e ait 50 kilogram kuru üzüm için açık artırma yapıldı. Manisa Vali Yardımcısı Aydın Memük’ün 100 TL’den açtığı açık artırma AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur’un 3 bin 500 TL teklifi ile son buldu. Baybatur’un verdiği teklif üzerine Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Vahit Gülten’e ait 50 kilogram kuru üzümü, kilosunu 3 bin 500 TL’den Manisa Ticaret Borsası adına satın aldı.
Manisa’da 2020 yılında sezonun ilk kuru üzümünü borsaya getiren üretici Mehmet Görgülü’nün 50 kilogram üzümü açık artırma yoluyla kilogramı 3 bin liradan alınmıştı.

Editör: TE Bilişim