Bazı yatırımcıların yılın son çeyreğinin pozitif geçeceği inancıyla alıma yönelmesi, Bitcoin ETF onayının bu sene geleceğine dair inanç her zamankinden daha fazla olması, Fed Başkanı Powell’ın kripto paraları yasaklama niyetlerinin olmadığını açıklaması ve kurumsal şirketlerin kurumsal şirketlerin ilgisinin her geçen gün artması kripto paraların amiral gemisi Bitcoin’i dün 3 ayın ardından 55 bin dolara kadar yükseltmişti.

Hatta kripto para saklama hizmeti veren BitGo’nun yöneticisi Darren Jordan yaptığı açıklamada, kurumsal firmaların sürekli olarak kendilerine ulaşarak bilançolarına Bitcoin eklemek istediklerini bildirdi.

Genesis Trading CEO’su Michael Moro ise, Jordan’a katıldığını ve firmasının 2015’ten bu yana serbest yatırım fonları ve aile ofisleriyle çalışmasına rağmen, geçen seneden bu yana görülen değişim gibi büyük bir oynama görmediğini belirtti.

ALTCOIN’LERDE SIÇRAMA

Bitcoin’in bu haftaki performansının ardından altcoin’lerde de hareketlenmeler başladı. Ancak Shiba Inu piyasayı domine eden adımı atarak yüzde 300’den fazla değer artışı yaşadı.

Popüler altcoin Cardano (ADA) 22 Eylül’den beri en büyük günlük sıçramasını yaptı. Yüzde 10 değer kazanan ADA 2,35 seviyesinden işlem gördü.

Litecoin ise yüzde 11’in üzerinde artış yaşayarak 185,3 seviyelerinden değerlendi. Böylelikle 1 aydan uzun bir süreden sonra görülen en büyük bir günlük artış oldu.

SHIB TOKEN FİYATINDAN BİR SIFIR DAHA SİLDİ

Dogecoin’in sıkı rakibi Shiba Inu ise en yüksek 0,00003498 doları görmesinin ardından şu an 0,00003140 dolar seviyesinden el değiştiriyor. Yaklaşık yüzde 300’ü bulan değer artışı sonrası bol sıfırlı altcoin fiyatından bir sıfır daha atmış oldu.

Editör: TE Bilişim