Günlük grafikteki düşen trendi kıran XRP, ilk etapta 0.60 dolarlık dirençten dönse de sonrasında bu direnci aşarak %20 yükseliş yaşadı. Coinmarketcap verilerine göre yaklaşık 33 milyar dolarlık piyasa değeriyle 7. sırada bulunan XRP, yayın saati itibariyle 0.87 dolar üzerinden alıcı buluyor.

1 Dolar Yeniden Gündemde

XRP bu yükselişiyle diğer birçok altcoin gibi rekor seviyeleri görmemiş olsa da yatırımcılarının uzun bir süredir beklediği 1 dolar hedefini gündeme getirdi.

Daha önce düşüşleriyle yatırımcılarının canını fazlasıyla yakan XRP, son 24 saatteki yükselişiyle yeniden eski ve yeni yatırımcıların güvenini kazanmaya başlıyor. Canı yanan eski yatırımcılar XRP’ye karşı temkinli davransa da yeni yatırımcıların birçoğunun yükselişi gördüğü anda FOMO’ya (fırsatı kaçırma korkusu) kapılarak alım yaptıkları görülüyor.

Nitekim teknik olarak günlük grafikte XRP’nin düşen trendi kırmış olması ve haftalık grafikte de kapanış mumunun yüksek olması, fiyatta pozitif bir beklentiye işaret ediyor. Ayrıca düşen trendinin kırıldığı formasyona baktığımız zaman XRP fiyatının gerçekten de 1 doları hedeflediği görülüyor.

Son olarak XRP’nin yakın zamanda gördüğü en yüksek seviye olan 0.755 dolarda bir dirençle karşılaşma ihtimali bulunuyor. Bu bağlamda fiyatta bir miktar gerileme yaşanabilir. Bu düşüşün 0.694 dolar ara desteği ve 0.646 dolar desteğine kadar olabileceği düşünülüyor. Ancak bu düşüş hızlanırsa önemli bir destek alanı olan ve altındaki kapanışlarda stop olunabilecek 0.560 – 0.577 dolar aralığı önemli bir seviye olarak karşımıza çıkıyor...

Editör: TE Bilişim