Flare, XRP sahiplerinin talep edilebilir Spark tokenlerinin %15’ini hemen alacağını ve ardından 25 ay ile 34 ay boyunca dağıtım işleminin devam edeceğini bildirdi.

Yapılan açıklamalarda insanların projeye güvendikleri için veya yarattığı fayda için Flare ve Spark’ı benimsemediklerini söylendi. İnsanların büyük kısmının yalnızca “bedava para” olarak baktıklarını ve bu yüzden bu dağıtımı talep ettikleri açıklamalarında bulundu. 

Topluluğun dağıtım konusunda karar vermesine ilişkin önceki karar, kısmen vergi etkileriyle ilgili endişelerden kaynaklandı. Flare, vergi yükümlülüklerinden endişe duyan herkesin aylık %3’lük dağıtımlardan vazgeçebileceğini söylüyor.

Dağıtım uzun süreden beri bekleniyordu ve bir çok XRP yatırımcısı bu dağıtımı unutmuş bir çoğu da katılım sağlayıp sağlamadıklarını dahi hatırlamadıklarını söylemişti. Geç olsa dağıtım hakkında açıklama yapılması, bu durumun gerçekten satış baskısını engellemek adına yavaş ilerletildiğinin bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. 34 ay gibi bir süre zarfında dağıtımın gerçekleşmesi yatırımcıların sabrını zorluyor gibi gözüküyor.

Editör: TE Bilişim