Ekonomi editörü Ozan Gündoğdu iktidarın büyük umut bağladığı ve dar gelirlileri konut sahibi yapma planı olarak açıkladığı sosyal konut projesine farklı bir bakş açısıyla yaklaştı. Taksit ödemelerinin sabit kalmayacağını ve memur maaş artışı oranında zamlanacağını hatırlatan Ozan Gündoğdu enflasyonun yıllık yüzde 40 olması halinde 20 yıl sonra eve ödenecek rakamın 80 milyon lirayı bulacağını öne sürdü.

İşte Ozan Gündoğdu'nun sosyal medya paylaşımları...

Sosyal konut projesinde aylık taksit ödemesi sabit değil. Her yıl memur maaşı kadar artacak. Konut kredisi çekerseniz aylık ödemeniz sabit kalır.
Bugün 608 bin TL olarak pazarlanan eve; Yıllık enflasyon ortalama; yüzde 20 olursa toplam 7 milyon TL, yüzde 30 olursa toplam 24 milyon TL, yüzde 40 olursa toplam 80 milyon TL ödeyeceksiniz. Aylık yüzde 2 “sabit” faizli 10 yıl vadeli banka kredisi çok ama çok daha avantajlı…

Vatandaşlar konut kredisi gibi zannediyor ve aylık 3 bin TL’nin sabit kalacağını düşünüyor. Eğer yıllık enflasyon yüzde 40 olursa 20 yıl sonra aylık 1,9 milyon TL aylık taksit ödemeniz olacak. Konut kredileri sabit ödemelidir. Açıkladıkları proje açık uçlu. Sonu olmayan bir ödeme.
İnsanları bir yalan evrenine hapsettiler. Sosyal konut projesinde taksit tutarının sabit kalacağını düşünüyor zavallı halk kesimleri… Halbuki her yıl memura gelen zam kadar taksit tutarınız da artacak. Yıllık ortalama %40 enflasyon olursa 20 yılda 80 milyon TL ödeyeceksiniz.

Editör: TE Bilişim