Çip krizi, tedarik sıkıntıları ve hammadde fiyatlarındaki artışla baş etmeye çalışan otomotiv sektörü, yeni bir tehdit altında. Doğalgaz fiyatlarındaki aylarca süren yükseliş, tüketiciye kadar uzanabilen AdBlue üretimine ket vurdu. Avrupa’daki en önemli AdBlue üreticileri, üretimi azaltma ya da durdurma kararı aldılar.

Akaryakıt fiyatları artıyor… Çip yoksa, araba radyoları yok… Araç üreticileri üretimi durduruyor, bazı modeller neredeyse bir yıldır yola çıkmayı bekliyor. Ayrıca, yeni otomobiller giderek daha pahalı hale geliyor derken; şimdi de dizel araç sahipleri ve otomotiv sektörü için yepyeni ve ciddi bir AdBlue sorunu ortaya çıktı.

İtalya’da, “panik” satın almalar sonucunda talebin arzı aşmasıyla kıtlık uyarıları tetiklendi.

Dizel Araç Sahipleri Endişeli: Fiyatlar İki Kat Arttı, Stoklar Tükeniyor!
 İtalyan Ulaştırma sendikası,AdBlue kıtlığı konusunda uyardı.

Derneğin genel sekreteri Maurizio Longo yaptığı açıklamada; AdBlue stoklarının hızla tükendiğini aktardı.

Peugeot ve Citroen‘de “BlueHDi”,
Volkswagen‘de “Bluemotion”,
Mercedes‘de “BlueTech” ve
BMW‘de “Blue Performance” gibi isimle birçok markada ve ticari araçların dizel modellerinde yaygın bir şekilde kullanılan AdBlue’nun eksikliğinin taşıyıcılar için endişe verici olduğunu söylemeye gerek yok.
Dizel motorlu araçlar tarafından kimyasal reaksiyon yoluyla emisyonlarını azaltmak için kullanılan SCR (Seçici Katalitik İndirgeme) sistemi ile işbirliği içinde çalışan AdBlue, kullanım süresine bağlı olarak tükenir ve motor çalışmaz.

Editör: TE Bilişim