Osmangazi Köprüsü ve İzmir Otoyolu işletmecilerinden Nurol Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Çarmıklı, gazeteci Vahap Munyar’ın aktardığına göre, zarar ettiklerini ve işletmeden çekilmeyi düşündüklerini belirterek, “Yatırdığımız 400 milyon doları veren çıkarsa, 2036’ya kadar devam edecek olan işletme hakkımızı devrederiz” dedi.
Makyol ve Özaltın ile birlikte Osmangazi Köprüsü ve İzmir Otoyolu’nu işleten üç şirketten biri olan Nurol Holding’in üst düzey yöneticisi Oğuz Çarmıklı, ‘zarar ettiklerini’ ve işletme hakkını devretmeyi düşündüklerini söyledi.

Dünya yazarı Vahap Munyar’a konuşan Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Çarmıklı, bu ay İzmir Otoyolu hizmete girdiğinden bu yana rekor kırdıklarını, araç başı 15 dolar aldıklarını, Hazine garantisinin ise 40 dolar olduğunu hatırlatarak, “Bu şartlarda zarar ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Çarmıklı, “Hazine aradaki fiyat farkını size ödemiyor mu?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

Hazine fiyat farkı ödemesi için önceki yılın aralık ayının son 10 gününün ortalamasını alıp, yılbaşında kuru fiksleyip TL olarak ödeme yapıyor. Ödeme 9 ay gecikmeli gerçekleşiyor. O nedenle zarar ediyoruz.
“Osmangazi Köprüsü’nün yatırım bedeli 1.48 milyar dolar. İzmir Otoyolu’nun toplam yatırım bedeli 7.5 milyar dolar oldu” diyen Çarmıklı, bugün gelinen noktada Osmangazi Köprüsü ve İzmir Otoyolu işletmesinden çekilmeyi düşündüklerini söyledi:

Yatırdığımız 400 milyon doları veren çıkarsa, 2036’ya kadar devam edecek olan işletme hakkımızı devrederiz.

(A3haber.com)

Editör: TE Bilişim