İsrail ile Hamas arasında gerçekleşen çatışmaların etkisi küresel çapta büyüyor. Brent petrol 12 Ekim'den bu yana 85 dolardan 90 dolara kadar yükseldi. Bu yükselişten önce petrol fiyatları talep endişeleriyle düşüş yaşıyordu. Bu da benzin ve motorine iki defa gelen indirim olarak yansımıştı. Şimdi çatışmaların yarattığı arz endişeleri fiyatları yeniden 90 dolara çıkardı. Bu da akaryakıta zam olarak yansımaya başladı. 

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 2 lira 23 kuruş zam gelecek. Benzinde ise fiyat değişikliği beklenmiyor.

Zammın ardından motorinin litresi İstanbul'da 39 lira 62 kuruşa, Ankara'da 40 lira 21 kuruşa, İzmir'de ise 40 lira 37 kuruşa çıkacak.

Bakan Mehmet Şimşek'ten 'locals' çevirisine dair açıklama:  "Yerel yatırımcılar" anlamında kullanıldı Bakan Mehmet Şimşek'ten 'locals' çevirisine dair açıklama: "Yerel yatırımcılar" anlamında kullanıldı

Geçtiğimiz hafta akaryakıt fiyatlarına üst üste indirim gelmişti. 6 Ekim'de benzinin litresi 2 lira 10 kuruş, 7 Ekim'de ise 1 lira 17 kuruş ucuzlamıştı. 8 Ekim'de ise motorine 2 lira 92 kuruş indirim gelmişti. Peş peşe gelen indirimlerin ardından benzinin litresi 33-34 liralara, motorinin litresi ise 37-38 liralara gerilemişti.

Mayıs ayında gerçekleştirilen seçimler öncesi benzinin litresi 19 lira seviyelerinde, motorin litre fiyatı ise 18 lira seviyelerindeydi. 4 aylık sürede akaryakıt fiyatları 2 kattan fazla arttı.

Editör: Bünyamin Dobrucalı