ABD’nin enflasyon verileri kripto paraları vurdu. Çok sert düşüşlerin yaşandığı kripto para borsasıyla ilgili gelişmeleri değerlendiren Türkiye Ekonomik ve Mali Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof.Dr.Mehmet Hasan Eken’e göre yaşananlar şaşırtıcı değil.

DÜNYADA İLK UYARIYI BEN YAPTIM

2017 yılında yazdığı bir makalede kripto paraların para değil, sanal, ultra yüksek riskli varlıklar olduğunu vurguladığını belirten Prof. Eken, ‘’bu tespitler dünyada bir ilkti. Bu açıklamalarımın ardından önce ABD’li ekonomist Steve Hanke ve Prof.Rubin’in kripto paraların varlık bile olmadığı yönündeki uyarılarına katıldığını belirten Prof.Eken, ‘kripto paraların alım satımı korkunç bir risktir. Bu konuda adım atanlar her şeylerini kaybedebilirler. Bu paraların değeri yoktur. Eninde sonunda sıfıra ineceklerdir’’ uyarısında bulundu.  

ABD'de de açıklanan verilere göre enflasyon Nisan ayında yıllık yüzde 8,3 ile yüzde 8,1'lik tahminleri aşmıştı.

2002’DEN BU YANA

Ekonomide yaşanan krizi de değerlendiren Prof.Eken, AKP hükümetinin 2002’den bu yana tutarlı bir ekonomi programı olmadığını vurguladı. Eken bugün yaşanan bütün ekonomik sorunların temelinde beceriksiz ve liyakatsiz kadrolaşmanın yattığına dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim