Benzine 1,43 lira; motorine 1,38 lira zam bekleniyor. Zamlı tarifewnin bu geceden itibaren geçerli olacağı öğrenildi. Brent petrol fiyatlarında ve dövizdeki dalgalanma sürerken akaryakıta yeni bir zam bekleniyor. NTV'de yer alan habere göre; benzine 1,42 lira; motorine de 1,38 lira fiyat artışı bekleniyor. Yapılacak akaryakıt zamları 27 Mayıs Cuma gününden itibaren geçerli olacak. 

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul'da motorin litre fiyatı 22,08 liradan satılıyor.  Benzinin litresi ortalama 22,86 satılıyor. LPG litre fiyatı ise 11,25 lira seviyesinde satışa sunuluyor.

KUR KORUMALI MEVDUATIN MALİYETİ NE KADAR OLDU?

Gazeteci Uğur Gürses 20 aralık'tan bu yana uygulanan Kur Korumalı Mevduat uygulamasının maliyetini gösteren bir paylaşımda bulundu. Gürses paylaşımında Doların 16.40 seviyesinde olduğu anda Haziine'ye KKM'nin maliyetinin 127 Milyar TL'ye ulaştığını vurguladı...

İşte Gürses'in paylaşımı...

KKM'nin 6 aylık faturası bu kurla (16.4) 127 milyar TL'ye ulaştı. Bu da akaryakıttan 1 yılda toplanan ÖTV'nin 2 katına yakın. İktisat politikası siyasi tercih içerir. Yanlış politikaları örtülemek için uydurulan mekanizmalar çalışmaz ve pahalıya mal olur.

Editör: TE Bilişim