Ziraat Bankası ve Halkbank'tan yapılan ortak açıklamaya göre, Türkiye’nin tavukçuluk alanındaki markalar arasında yer alan Keskinoğlu, değişen ortaklık yapısı ile büyümeye devam ediyor. Ziraat Bankası ve Halkbank’ın, Keskinoğlu A.Ş nezdindeki hisselerinin yüzde 20’lik payı Tiryaki Holding ve Matlı Holding ortaklığında kurulan Tima Yem ve Gıda Tic. A.Ş.’ye devredildi.

175 bin nüfusa sahip Manisa'nın Akhisar ilçesinin ekonomisinin temel taşlarından biri olan Keskinoğlu, bu işbirliği ile ortaya çıkan sinerji sayesinde büyümesine ivme kazandırarak, ülke ekonomisine ve istihdama katma değer sağlamayı sürdürecek.

Ziraat Bankası ve Halkbank elini taşın altına koydu

Akhisar'da 2 bin 200 personeli bulunan 338 bin 500 metrekare arazi üzerine kurulu 57 bin 615 metrekare kapalı alana sahip entegre tesislerde piliç eti, yumurta, yem ve viol üretimi konusunda faaliyet gösteren Keskinoğlu, yaşadığı finansal sorunlar nedeniyle 2018 yılında konkordato ilan etmişti. 2020 Eylül ayında Keskinoğlu A.Ş hisseleri Ziraat Bankası ve Halkbank tarafından devir alınarak süreç başlatıldı.

Ziraat Bankası ve Halkbank, Keskinoğlu A.Ş’nin kredi riskleri içerisindeki payları, riski bulunan diğer bankalara göre düşük olmasına rağmen, ilçe ve bölge ekonomisinde çok önemli bir paya sahip işletmenin, sektördeki varlığının devamlılığının sağlanması adına ana banka konumunda olan bankaların da misyonunu üstlenerek devir sürecini başlattı.

Devir sürecinde Ziraat Bankası ve Halkbank liderliğinde yapılan finansal yeniden yapılandırma anlaşmaları neticesinde firmanın bankalara olan borçlarının tamamı ödendi. Kamuya olan borçları ilgili kanun kapsamında yapılandırıldı. Konkordato sonrası piyasa ödemeleri düzenli olarak yapıldı. Finansal olarak rehabilite edilen şirketin üretime esas varlığı yapılan yatırımlarla artırıldı.

Dünyada ve Türkiye'de etkisini sürdüren salgın şartlarında, mevcut yatırımın hayatta kalması, üretimin ve istihdamın devam etmesi için süreç tamamen profesyonel bir bakış açısıyla yönetildi.

Gelinen aşamada; üretim hacmi her geçen gün artan Keskinoğlu, Ziraat Bankası ve Halkbank’ın finansman desteği ve sektör tecrübesine sahip endüstrinin içinden gelen yeni uzman ekibiyle, kısa sürede yurtiçinde ve yurtdışında rekabet edebilecek dinamik bir yapıya kavuştu.

Editör: TE Bilişim