Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı İzmir İl Başkanı Adem Yıldırım Ayşegül Koç'un hazırlayıp sunduğu Gün Başlıyor programına konuk oldu. Yıldırım Kamu emekçilerinin beklentilerinden bahsetti. Başkan Yıldırım Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı'nın temsil ettiği kolları açıklayıp kamu emekçilerinin güncel durumunu şu sözlerle ifade etti:

Kamu emekçilerinin 1 Mayıs'tan beklentileri neler? 


Öncelikle halimiz nasıl? Ona bir bakmak lazım. Bilirsiniz Molière'in ''Hastalık Hastası'' diye bir tiyatro oyunu vardır, kendisi yazmıştır ve bunu kendisi sahnelemiştir. Sahnelediği günlerde de Molière hastadır, verem hastasıdır, final sahnesine doğru Molière kan kusmaya başlar ama seyirciler bunun oyunun bir parçası olduğunu düşünürler Molière yere yığılır düşer, hastaneye kaldırılır ve aynı gece saat 10'da veremden hayatını kaybeder. Durumumuz aynen bu, yani bir oyun var, oyunda bazı şeyler var ama gerçekte bir oyun değil, yazılmış bir senaryo değil, yaşadığımız acı gerçekler var. Kamu emekçileri ve işçi sınıfı gerçekten yoksulluk, çaresizlik, sefalet içerisinde yaşıyor. TÜİK'de açıklanan verilere bakıyorsunuz, enflasyon oranları, bizim cebimize giren maaş ve alım gücü farklılıları bizi gerçekten zor durumda bırakıyor. Çalışma şartlarının ağırlığı, çalışma şartlarının ne yazık ki dayanılamaz hale gelmesi de emekçi cephesinden baktığımızda bir sorun yumağı halinde. Yani fabrikalarda da böyle, kamu çalışan dostlarımızın açısından baktığımızda da böyle. 
Birleşik Kamu İş Federasyonu kamuda çalışan eğitim çalışanlarını, sağlık çalışanlarını, belediyelerdeki memur arkadaşlarımızı, büro çalışanlarını, kültür-sanar kolunda çalışanlarımızı temsil eden bir federasyondur. Yani alt alanlarda başka sendikalarımızda var; eğitim, iş, genel sağlık, tapu, çevre gibi... Dolayısıyla baktığınız zaman örgütlü gücümüzle aldığımız, bize gelen veriler, kamu emekçilerinin ne yazık ki bu kadar haklı talepleri olmasına rağmen hergün daha fazla yoksullaşmaya devam ettiklerini, daha fazla sefalete sürüklendiğini, borç içinde yüzdüğünü gösteriyor...

Editör: TE Bilişim