2014’ten bu yana sürdürdüğü İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanlığı’nda güven tazeleyen Yalçın Ata, Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu seçimlerinde zorlu bir görevi daha üstlenerek Federasyon Başkanvekili görevine seçildi. Kongrede kendine güvenen başta Federasyon Başkanı Ahmet aydan olmak üzere tüm meslektaşlarına teşekkür eden Yalçın Ata, sektör için canla başla çalışmaya devam edeceğini vurguladı.
SEKTÖR İHRACATTA ALTIN GÜNLERİNİ YAŞIYOR AMA!
Pandemi döneminin ardından Çin’in kapanmasıyla birlikte dünya pazarlarının kendilerine büyük fırsatlar yarattığına işaret eden Yalçın Ata, Kuzey Avrupa’dan Amerika’ya, Uzakdoğu’dan Afrika’ya kadar dünya pazarlarına sektörümüz ihracat yapmaya başladı. Ancak bunda asıl etken bizim ürünlerimizin yabancılar nezdinde inanılmaz ucuz kalması oldu. Düşünün, suni deri bir ayakkabıyı Avrupa’daki biri neredeyse içtiği kahvenin yanına bıraktığı bahşiş kadar ücret vererek alabiliyor. TL’nin değer kaybetmesi nedeniyle aynı ayakkabı içerisi için çok pahalı gelirken dışarısı için tam tersi çok ucuza dönüştü. 
HAMMADDE FİYATLARI İNANILMAZ ARTTI
Akaryakıta gelen zamları görüyorsunuz diyen Yalçın Ata, ‘’bizim maliyetlerimiz de üçe katlanmış durumda. Kullandığımız kimyasallardaki artış inanılmaz. İşimizin yüzde 60-70’i kimyasal gerektiriyor. Maliyetlerdeki bu artışa rağmen ürünümüz dışarısı için hala çok ucuz. Yıllar önce ben Çin’den 1 dolara, 2 dolara ürün getirirdim, şimdi biz Çin’in o dönemdeki durumundayız. Sadece İzmir olarak 150 milyon dolarlık ihracatımız var. Bu rakam Türkiye geneline baktığımızda 1 milyar doları buluyor. Buna rağmen sektörün önü çok açık. Önümüzdeki dönemde çok daha büyük ihracat rakamlarına çıkabileceğimize inanıyorum’2 diye konuştu.

Editör: TE Bilişim