İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Aylık Üye Toplantısı SwissOtel Büyük Efes’te yapıldı. Konuk konuşmacı olarak İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mernuş Kadifeci Tümer’in katıldığı toplantıda İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin dernek faaliyetleri hakkında üyeleri bilgilendirdi. Dr. Mernuş Kadifeci Tümer ise fonksiyonel ve tamamlayıcı tıp üzerine bir sunum gerçekleştirdi..

Aylık üye toplantılarının İZİKAD için çok değerli olduğunu söyleyen İZİKAD Başkanı Sezgin, “Böylece faaliyetlerin tamamına katılma imkanı bulamamış üyelerimize de yürüttüğümüz çalışmalar hakkında bilgi veriyoruz. Bu sayede İZİKAD’ın yürüdüğü yolu çok daha net görebiliyorlar, yönetimin faaliyetlerini inceleme fırsatı buluyorlar ve fikir önerilerinde bulunma imkanı yaratılmış oluyor. Bir STK’yı başarılı kılan üyeleri ile etkileşimi ve onları faaliyetlerine katma gücü ile doğru orantılıdır. İZİKAD’ın geleneğinde de bu var” diye konuştu.

“Sorunları eve taşımayın”

Toplantıda Dr. Mernuş Kadifeci Tümer ise fonksiyonel ve tamamlayıcı tıp üzerine bir konuşma yaptı.  Gün içinde aldığınız olumsuz bir haberin, iş ile ilgili stresin eve taşınıp taşınmadığının vücut sağlığı için çok belirleyici olduğunu söyleyen Dr. Tümer, “Gece yastığa başınızı koyduğunuzda temiz bir uyku çekebiliyor musunuz? İyi uyku çekemiyorsanız, sorunları eve, yatağa taşıyorsanız ertesi gün temiz bir sayfa açmanız çok zor. Bu sizi asabi, tahammülsüz yapar ve bu sağlığınızı da doğrudan etkileyen bir unsur” dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ sözünün çok şey anlattığını ifade eden Dr. Tümer, “Düşünceleriniz hep olumsuzsa, negatife bakıyorsanız, manzaranın kötü yanını hep görüyorsanız bilin ki bedeniniz iyi değildir demektir. Sağlığınız ruh halinizi, düşüncelerinizi doğrudan etkiler” diye konuştu.

Gecenin sonunda İZİKAD’a yeni üye olan üç katılımcıya rozetleri de takıldı.

Editör: TE Bilişim