Son dönemlerde kripto paralara yönelik vergi ve yaptırım haberleri ülkemizde sıkça tartışılan konular arasında.

Yatırımcıların kripto paralara yönelik ne tür bir vergi düzenlemesi ve yaptırım geleceğine ilişkin tedirgin bekleyişi sürerken, MASAK geçtiğimiz günlerde kripto para borsalarından kullanıcı ve hesap bilgilerine ilişkin bilgi talebinde bulunmuştu.

Bir avukatın Twitter’dan yaptığı paylaşım yatırımcıların tedirginliğini artırdı. Yerli kripto para borsası BtcTurk İstanbul 14. icra dairesinden gelen haciz yazısına istinaden bir kullanıcının borsadaki parasını bloke ederek, haciz kalkmadığı sürece paranın çekilemeyeceğini bildirdi.

Avukat @krmbln1 adlı kullanıcı bu uygulama ile birlikte “kripto paraların haczi de uygulamaya girdi” diyerek bunun bir ilk olduğunu belirtti.

Borçlular için kötü bir haber olsa da alacaklıların alacaklarına kavuşması bakımından önemli bir haber. Bu emsal uygulama ilerleyen süreçte bir mahkeme kararı ile hukuka aykırı görülmezse, alacaklarınızın takibi için icra dairesine başvurarak kripto para borsalarından borçluların hesaplarına bloke konulması konusunda talepte bulunabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim