2013-2020 arasında Arabistan'a ihracatı ambargo nedeniyle duran Gurme212/ Eko Food Grup 2022 de ülkeye çok hızlı bir giriş yaptı.

Gurme212 ve Tamimi Marketler zincirleri arasında stratejik ortaklık anlaşması için imzalar  Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Khalid A. Al Falih huzurunda Mandarin Oriental Bosphorus Oteli'nde atıldı.

Tamimi marketler Suudi Arabistanın büyük holdinglerinden biri olan Tamimi Gruba bağlı A plus müşteri kitlesine hitap eden en büyük market zincirlerinden birisidir.

Gurme212 30 ülkeye yaptığı ihracatta yurt dışı markası olan Gourmet212'yi exclusive olarak Tamimi marketlerde satılması için anlaşmaya varan firma,
Bunun karşılığında  Gurme212 ile sadece konserve ve taze ürünlerinin değil 20 yi aşkın hazır yemek ve İtalyan antipasti çeşidiyle meze dolaplarını da işletilmesi, Tamimi marketlerin merkez üretim tesislerine know-how teknoloji desteği verilmesi ve hazır yemek salata pizza üretimlerinde kullanılacak HORECA ürünlerini de gönderilmesi konularında işbirliği gerçekleştirecektir.

Editör: TE Bilişim