Dolar/ TL rekordan rekora koşarken, gözler yarın açıklanacak olan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankas( TCMB)'nın faiz kararında. 2022 yılının 5. TCMB faiz kararı toplantısı yarın saat 14.00'da yapılacak.. MB toplantısı, Mayıs ayı faiz kararı için Şahap Kavcıoğlu başkanlığında gerçekleşecek. Faiz toplantısı sonrası, faiz kararı ve karar metni açıklanacak. Alınacak faiz kararları altın fiyatları, döviz kurları ve Borsa İstanbul'daki seyir için önem arz ettiğinden milyonlarca kişinin merak konusu olmuş durumda.

 Özellikle faiz kararı dışında faiz karar metni, gelecek dönemin para politikasına ilişkin mesajlar barındırdığından ekonomistlerin radarında olacak.

“HSBC, DOLAR/TL TAHMİNİNİ YÜKSELTTİ”

HSBC, dolar/TL için yıl sonu tahminini 16,5’ten 17,5’e yükseltti. Banka ekonomistleri, 3. çeyrekte enflasyonun yüzde 90'lara yaklaşabileceğini de öngördü.

HSBC Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Kur Stratejisti Murat Toprak, Dolar/TL için yıl sonu tahminlerini 16,5’ten 17,5’e yükselttiklerini açıkladı.

PİAYASALARDA SON DURUM:

Dolar/TL: Fed'in faiz artırım adımları ve Haziran ayında başlayacak bilanço küçültme adımları nedeniyle dolar endeksi 20 yılın zirvesini test etti. Dolar küresel düzeyde değer kazanıyor. Bununla beraber Merkez Bankası faiz kararı öncesi dolar/TL 16,00-16,40 bandında dalgalanıyor.

Euro/TL: Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde Temmuz ve Eylül ayında faiz artırım sürecinin başlamasının muhtemel olduğunu açıkladı. Bu durum piyasalarda likidite azalacağı endişesiyle beraber euronun dünya para birimleri karşısında değerlenmesini sağladı. Euro Merkez Bankası faiz kararı arefesinde 17,20-17,50 arasında dalgalanıyor.

Editör: TE Bilişim