Garanti Bankası tarihi bir kar açıkladı. Banka 2022 yılı 3 aylık konsolide bilançosunda 8 milyar 215 milyon lira kar açıkladı.

Geçen yıl aynı dönemde bankanın karı 2 milyar 665 milyon liraydı. Bankanın konsolide olmayan 3 aylık karı ise 8 milyar 209 milyon lira olarak gerçekleşti.Geçen yıl konsolide olmayan karı 2 milyar 681 milyon liraydı.

Banka bilançolarında yüksek kar beklentisi son dönemde borsayı yukarı çeken en önemli beklentilerden biriydi.

Bu hafta halka açık bankaların bilançolarını açıklaması bekleniyor. Bankaların karlarında önemli oranda artış öngörülüyor. 

Bu arada, İspanyol BBVA, Garanti Bankası’nda kendisine ait olmayan dolaşımdaki hisselerin tamamını almak için geri alım işlemlerini sürdürüyor.

Garanti Bankası'nın ana ortağı BBVA, Garanti hisseleri için geri alım fiyatını 12,2 liradan 15 liraya yükseltti.

BBVA tarafından yapılan açıklamaya göre Garanti hisseleri için gönüllü pay alım teklifinin geçerli olduğu son tarih de iki hafta uzatılarak 18 Mayıs olarak belirlendi.

BBVA, elindeki hisseleri satmak isteyen yatırımcılardan olan talepleri 4 Nisan'da almaya başlamıştı. Açıklamada yeni ile eski teklif arasındaki 2,8 lira farkının, yeni fiyat açıklanmadan önce satmaya karar veren yatırımcılara da ödeneceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim