Sosyal medya devi Facebook, sanal gerçeklik türevleri arasında yer alan 'metaverse'i inşa etmek üzere Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden işe alımlar yapacağını açıkladı.

Metaverse, insanların sanal ortamda, genellikle VR gözlükleri kullanarak oyun oynayabildiği, çalışabildiği ya da iletişim kurabildiği çevrimiçi bir dünya olarak öne çıkıyor.

Facebook'tan yapılan bir duyuruda, "Metaverse; yeni yaratıcı, sosyal ve ekonomik fırsatlara erişimin kilidini açmaya yardımcı olma potansiyeline sahip. Ve Avrupalılar onu en baştan şekillendirecek" ifadeleri kullanıldı.

Platform, önümüzdeki yıllarda işe alınacaklar arasında 'yüksek düzeyde uzmanlaşmaş mühendislerin' olacağını bilgisini paylaştı.

Facebook, AB'ye yatırım yapmanın geniş bir tüketici pazarına, birinci sınıf üniversitelere ve yüksek imkanlara erişim başta olmak üzere birçok avantaj sunduğunu da belirtti.

Diğer yandan Facebook, daha önce rakiplerini satın almasına rağmen metaverse'nin 'tek bir şirket tarafından bir gecede inşa edilmeyeceğini' öne sürererek, konu hakkında işbirliği sözü de verdi.

Editör: TE Bilişim